76ers Overwegen Maximale Contractverlenging voor Jimmy Butler bij Mogelijke Terugkeer

76ers Overwegen Maximale Contractverlenging voor Jimmy Butler bij Mogelijke Terugkeer

Vijf jaar geleden verruilden de Philadelphia 76ers Jimmy Butler naar de Miami Heat in een sign-and-trade, een beslissing waar ze later spijt van zouden krijgen. Nu plannen de Sixers een mogelijke hereniging. Volgens de Philadelphia Inquirer zouden de Sixers niet alleen geïnteresseerd zijn als Butler deze zomer een trade van de Heat zou forceren, maar ze zouden hem ook een maximale contractverlenging aanbieden.

Natuurlijk is een dergelijke deal nog ver weg en zijn er verschillende bewegende onderdelen betrokken. Hier is een snel overzicht van wat er zou moeten gebeuren voordat dit überhaupt een mogelijkheid zou zijn:

De Sixers Kunnen Paul George Niet Contracteren in Vrije Agentschap

De Sixers hebben deze zomer ongeveer $65 miljoen aan cap space, meer dan genoeg om een maximale speler toe te voegen. Het is geen geheim dat ze geïnteresseerd zijn in Paul George, die een speleroptie heeft voor volgend seizoen en nog geen verlenging heeft getekend met de Los Angeles Clippers.

Volgens The Ringer hebben de Clippers George niet meer dan een driejarig contract ter waarde van $152,4 miljoen aangeboden. Als hij unrestricted free agent wordt, zouden de Sixers hem een vierjarig contract van $212 miljoen kunnen aanbieden. Zou meer geld en de kans om samen te spelen met Joel Embiid en Tyrese Maxey genoeg zijn om George uit Californië weg te lokken? De tijd zal het leren.

Als de Sixers George niet kunnen contracteren, moeten ze elders kijken, en daar komt Butler in beeld.

Butler Moet de Zaak Forceren in Miami

Jimmy Butler heeft volgend seizoen een contract ter waarde van $48,8 miljoen en een speleroptie van $52,4 miljoen voor 2025-26. Volgens rapporten zoekt hij een maximale contractverlenging van twee jaar, ter waarde van $113 miljoen van Miami. Pat Riley en Co. lijken niet enthousiast om hem dat bedrag te betalen.

“We hoeven dat niet binnen een jaar te doen,” zei Riley tijdens zijn persconferentie aan het einde van het seizoen. “We hebben dat intern nog niet besproken, maar we moeten kijken naar het maken van dat soort toezeggingen… Dat is een grote beslissing van onze kant om die middelen in te zetten, tenzij je iemand hebt die er elke avond zal zijn. Dat is de waarheid.”

Als de Heat niet bereid zijn om aan de vraagprijs van Butler te voldoen, zou hij bereid zijn om de zaken rommelig te maken? We hebben hem dat in het verleden zien doen, maar tot nu toe zegt hij dat hij in Miami wil blijven.

“I feel at home, man,” zei Butler eerder deze maand. “Ik geef echt om de stad. Ik geef echt om de mensen in deze stad. Miami heeft me omarmd. Ze wilden dat ik iets voor hen zou brengen [een NBA-titel winnen] wat ze niet hebben gedaan sinds LeBron, D-Wade, en C-Bosh [in 2013]. En dat wil ik doen. Dus zodra ik deze knie weer in orde heb, zit ik weer op hun [hakken] en iedereen weet het.”

De Heat Moeten Besluiten Butler te Ruilen

Hoewel Riley niet enthousiast leek over het geven van een grote contractverlenging aan Butler, is hij ook niet enthousiast over het kwijtraken van hem. Gevraagd of de Heat zouden overwegen om Butler deze zomer te ruilen, was Riley kort en bondig: “nee.”

Is er een kantelpunt in hun relatie met Butler waar ze van gedachten zouden veranderen? Dat moet nog blijken. Alle indicaties zijn momenteel dat de Heat niet zullen overwegen Butler te ruilen, maar de mogelijkheid kan niet worden uitgesloten gezien zijn contractstatus en Riley’s opmerkingen over een verlenging.

Als de Heat ooit zover komen, en de Sixers hebben George nog niet getekend, zullen ze klaarstaan om toe te slaan.

Share