Nadal Waarschijnlijk Niet in Wimbledon Dit Jaar

Nadal Waarschijnlijk Niet in Wimbledon Dit Jaar

Bij de French Open heeft Alexander Zverev de Spaanse tennislegende Rafael Nadal verslagen. Na de wedstrijd gaf Nadal inzicht in zijn gevoelens en zijn plannen voor de rest van het jaar.

Het was een indrukwekkende prestatie van Alexander Zverev, die bij de French Open ten koste van Rafael Nadal liet zien (lees hier meer over de wedstrijd). De Duitser versloeg de Spanjaard in de eerste ronde van het toernooi met 6:3, 7:6 (7:5), 6:3. Zou dit de laatste keer zijn dat de 37-jarige Nadal deelnam aan zijn favoriete toernooi, de French Open? Dat is nog onzeker. Wel heeft Nadal aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen zijn carrière mogelijk beëindigt.

Zverev zei na de wedstrijd tegen Eurosport: “Ik geloof nog steeds dat hij volgend jaar terugkomt.” Nadal bleef echter terughoudend, maar hintte erop dat hij dit jaar waarschijnlijk niet op Wimbledon zal verschijnen: “Ik weet niet of het verstandig is, gezien alles wat mijn lichaam heeft doorgemaakt, om nu over te schakelen naar een compleet andere ondergrond en dan weer terug naar gravel.”

“Lastig voor mij om te praten” De French Open is het enige Grand Slam-toernooi dat op gravel wordt gespeeld. Wimbledon wordt op gras gespeeld. Nadal verklaarde verder: “Mijn doel is de Olympische Spelen hier in Parijs, daar wil ik spelen.” Het olympische tennistoernooi vindt plaats in het Stade Roland Garros en begint op 27 juli.

Door zijn recente blessureleed had Nadal pech en was hij voor het eerst ongeplaatst bij de French Open. Na de wedstrijd zei hij echter: “Het is moeilijk voor mij om te praten. Als dit de laatste keer was, heb ik ervan genoten. Het is zo bijzonder om de liefde van de mensen te voelen op de plek die mij het meest betekent.” Nadal heeft in zijn carrière maar liefst 14 keer de French Open gewonnen.

Daarom zei Zverev ook: “Normaal ben je na een overwinning op Nadal onmenselijk blij, maar vandaag moest ik me inhouden.” De 27-jarige Zverev kijkt uit naar het verdere verloop van het toernooi: “Ik heb me op de wedstrijd voorbereid alsof het een finale was. Nu heb ik het gevoel dat er een nieuw toernooi begint. Ik weet dat er nog veel geweldige spelers op mij wachten en daar moet ik me op concentreren.”

Share