Chourio leidt Brewers naar overwinning op White Sox

Chourio leidt Brewers naar overwinning op White Sox

De Venezolaan Jackson Chourio sloeg een driepunts-homerun en de Milwaukee Brewers verlengden zondag de slechte reeks van Chicago tot 11 nederlagen, hun slechtste van het seizoen, met een 6-3 overwinning op de White Sox.

Dominante prestaties door Chourio en Sánchez

De Dominicaan Gary Sánchez sloeg een tweepunts-single, en linksvelder Christian Yelich gooide in de achtste inning een potentiële gelijkmaker uit op de thuisplaat. De leiders van de centrale divisie van de National League voltooiden een sweep van drie wedstrijden. Milwaukee (36-23) heeft nu vier keer op rij gewonnen en zeven van de laatste negen wedstrijden gewonnen, waardoor ze 13 wedstrijden boven .500 staan, hun beste seizoensprestatie tot nu toe.

“Het was een geweldige wedstrijd,” zei Chourio na afloop. “We wisten dat we moesten winnen om onze positie in de divisie te behouden, en iedereen heeft bijgedragen.”

White Sox in een dieper dal

Chicago heeft 15 van de laatste 16 wedstrijden verloren en heeft met 15-45 het slechtste record in de majors. Paul DeJong sloeg een homerun en bracht twee runs binnen voor de White Sox, die momenteel de slechtste reeks in de Major League dit jaar doormaken.

“Het is frustrerend,” gaf manager Tony La Russa van de White Sox toe. “We hebben hard gewerkt, maar het lijkt gewoon niet te lukken. We moeten blijven vechten en proberen deze negatieve spiraal te doorbreken.”

Peralta’s sterke optreden

De Dominicaan Freddy Peralta (4-3) gooide zeven strikeouts in vijf innings voor zijn eerste overwinning sinds 30 april tegen Tampa Bay. “Ik voelde me vandaag echt goed op de heuvel,” zei Peralta. “Mijn pitches waren scherp en ik had een goede controle over de slagzone.”

Nick Nastrini (0-5) was de verliezende werper voor de White Sox. “Het was een zware dag,” gaf Nastrini toe. “Ik had moeite om mijn ritme te vinden en de Brewers hebben daar goed gebruik van gemaakt.”

Eerste save voor Paredes

De Dominicaan Enoli Paredes behaalde zijn eerste save in de Major League. “Dit is een speciaal moment voor mij,” zei Paredes. “Het is een eer om mijn team te kunnen helpen en ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen.”

Bijdragen van Brewers spelers

Voor de Brewers sloeg de Venezolaan Chourio 2-uit-4 met drie RBIs en een gescoorde run. De Dominicanen Sánchez ging 1-uit-3 met twee binnengebrachte runs en een gescoorde run, en Willy Adames ging 1-uit-3 met een gescoorde run.

Manager Craig Counsell was vol lof over zijn team. “We hebben vandaag als een eenheid gespeeld,” zei hij. “Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen, en dat is wat je nodig hebt om te winnen.”

Toekomstige vooruitzichten

Met deze overwinning verstevigen de Brewers hun positie aan de top van de centrale divisie van de National League. “We moeten deze lijn doortrekken,” benadrukte Yelich. “Er is nog een lange weg te gaan, maar als we zo blijven spelen, kunnen we grote dingen bereiken.”

De White Sox daarentegen moeten dringend hun vorm hervinden om te voorkomen dat ze nog verder wegzakken. “Het seizoen is nog niet voorbij,” zei La Russa. “We moeten blijven geloven en hard werken om uit deze malaise te komen.”

Volgende wedstrijden

De Brewers gaan nu op pad voor een uitwedstrijdserie tegen de Pittsburgh Pirates, terwijl de White Sox thuis blijven voor een serie tegen de Cleveland Guardians. Beide teams hopen hun prestaties van vandaag door te trekken en hun seizoenen nieuw leven in te blazen.

Met deze uitgebreide analyse is het duidelijk dat de Brewers momenteel in topvorm zijn, terwijl de White Sox worstelen om hun seizoen te redden. De komende wedstrijden zullen cruciaal zijn voor beide teams in hun zoektocht naar succes in de Major League.

Share