Novak Djokovic temper expectations na winst in de tweede ronde van Roland Garros

Novak Djokovic temper expectations na winst in de tweede ronde van Roland Garros

Novak Djokovic blijft zijn verwachtingen temperen op Roland Garros na een bemoedigende prestatie op donderdag. Djokovic bereikte de derde ronde in Parijs met een comfortabele 6-4, 6-1, 6-2 overwinning op Roberto Carballés Baena uit Spanje.

“Ik wil niet te ver vooruitkijken, omdat ik niet in topvorm was in de aanloop naar Roland Garros,” zei Djokovic. “Dus ik moet mijn verwachtingen wat lager houden.

Natuurlijk zijn hoop, geloof en overtuigingen er altijd, en ik streef altijd naar het hoogst haalbare. Maar ik ben me zeer bewust van het huidige moment en wat er dagelijks moet gebeuren om mijn vorm op te bouwen naarmate het toernooi vordert, hopelijk pieken op het juiste moment wanneer het het meest nodig is.”

Na recente klachten van David Goffin en Iga Swiatek over onrustig gedrag van fans in Parijs, had Djokovic zijn eigen aanvaring met een toeschouwer op de voorste rij van Court Philippe-Chatrier. Deze riep iets voordat Djokovic een bal sloeg tijdens een rally in de eerste set. Djokovic zei dat hij Goffin’s geanimeerde reactie steunt na misbruik door partijdige Franse fans.

“Het is een dunne lijn wanneer dat gedrag respectloos wordt tegenover de speler,” zei Djokovic. “In die gevallen begrijp ik dat een speler zoals Goffin de andere dag reageerde, omdat ik zelf ook vaak zulke situaties heb meegemaakt. Dus ik steun een speler die zich verdedigt tegen mensen die hem disrespecteren en uitjouwen. Het is niet altijd mogelijk om dat te tolereren. Natuurlijk is het nodig om je energie te sparen, maar soms moet je gewoon de confrontatie aangaan met iemand die je uitjouwt. Dat is alles wat je kunt doen.”

Alexander Zverev volgde zijn overwinning op Rafael Nadal op door de tweede ronde te bereiken met een 7-6 (4), 6-2, 6-2 overwinning op Goffin. Zverev’s overwinning betekent dat hij in het toernooi blijft terwijl zijn openbare rechtszaak voor vermeend fysiek misbruik van zijn ex-partner, Brenda Patea, vrijdag in Berlijn begint. De 27-jarige hoeft niet aanwezig te zijn bij de rechtszaak, maar hij kan door de rechter worden opgeroepen met een week opzegtermijn. Zverev had aanvankelijk een strafbeschikking gekregen met boetes van in totaal €450.000. Zverev vocht de strafbeschikking aan, waardoor de zaak een openbare rechtszaak werd. Zverev ontkent de beschuldigingen.

Amélie Mauresmo, de toernooidirecteur van Roland Garros, zei dat Zverev vrij zal spelen zolang er geen beslissing is genomen in de rechtszaak. De ATP heeft ondertussen nog steeds niet de resultaten bekendgemaakt van het onderzoek naar de beschuldigingen van mishandeling van een andere voormalige vriendin van Zverev, Olga Sharypova.

Daniil Medvedev bereikte de derde ronde nadat Miomir Kecmanovic zich terugtrok met een 6-1, 5-0 achterstand, en Paula Badosa versloeg Yulia Putintseva met 4-6, 6-1, 7-5 om een ontmoeting met haar goede vriendin Aryna Sabalenka te regelen, die met 6-2, 6-2 won van Moyuka Uchijima. Badosa gaf daarna een andere mening dan Swiatek’s kritiek op het Franse publiek na haar overwinning op Naomi Osaka op woensdag.

“Ik denk dat ze niet kan klagen, want ik speelde op banen acht en negen en je kunt alles horen,” zei Badosa. “Zoals, ik kan Suzanne-Lenglen, Philippe-Chatrier, baan zes, baan zeven horen tijdens de punten. Ik denk dat ze heel gelukkig is dat ze altijd op Philippe-Chatrier kan spelen en daar heeft ze geen probleem mee. Maar ik vind het niet erg. Zoals ik al zei, ik speelde op kleine banen de afgelopen dagen, en ik hoorde zoveel lawaai. Op dat moment ben ik gewoon zo gefocust op mezelf en mijn wedstrijd dat het me niet echt stoort. Eerlijk gezegd, ik vind het leuk wanneer de fans aanmoedigen en al dat soort dingen. Ik denk dat ik daar energie van krijg.”

In positief nieuws voor Swiatek, nog steeds de favoriet van het toernooi, viel Jelena Ostapenko, het negende zaadje, met 7-6 (4), 4-6, 6-3 tegen Clara Tauson uit Denemarken. Ostapenko heeft een 4-0 record tegen de Poolse en versloeg haar vorig jaar op de US Open. De in vorm zijnde Danielle Collins werd ook op donderdag verslagen, met 6-7 (3), 7-5, 6-4 door Olga Danilovic uit Servië.

Share