Formule 1: Grote tegenslag voor Red Bull – maar het wordt nog erger

Formule 1: Grote tegenslag voor Red Bull – maar het wordt nog erger

Voor Red Bull was de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1 een weekend om snel te vergeten. De overwinning ging naar McLaren en Ferrari, Max Verstappen eindigde slechts als zesde en de race van Sergio Perez was al na enkele bochten voorbij.

Voor Red Bull is dit een grote tegenslag in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Maar door de crash van Perez wordt het voor de kampioen van de koningsklasse van de motorsport zelfs nog erger.

Formule 1: Tegenslag voor Red Bull

Al tijdens de kwalificatie kwam Red Bull in Monaco voor grote problemen te staan. Verstappen werd nog zesde, maar Perez viel al in Q1 uit en startte vanaf de 16e positie. De vooruitzichten op punten waren voor de Mexicaan dus al niet groot, maar het zou nog erger worden.

Kort na de start raakte Perez betrokken bij een ongeval met de twee Haas-coureurs Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg. De crash zorgde niet alleen voor een langdurige onderbreking, maar ook voor enorme schade aan de Red Bull. De bolide van Perez was bijna volledig vernield.

Voor Red Bull is dit een bittere pil, want dit brengt enorme kosten met zich mee voor het Formule 1-team. “Ten eerste was het erg gevaarlijk. En ten tweede bedraagt de schade aan de auto zo’n 3 miljoen. Dat is een groot nadeel voor ons binnen het budgetplafond,” benadrukte Red Bull-baas Dr. Helmut Marko bij Sky.

Ontwikkeling van Red Bull geremd?

De kosten voor het ongeval zijn enorm hoog en hebben mogelijk zelfs directe gevolgen voor de ontwikkeling van de auto. Het geld voor de reparatie kan Red Bull nu niet meer in de ontwikkeling van de auto steken, het ontwikkelingsbudget lijdt hieronder – en dat op een heel slecht moment

Share