Manchester United onderzoekt Roberto De Zerbi als nieuwe manager

Manchester United onderzoekt Roberto De Zerbi als nieuwe manager

Roberto De Zerbi is benaderd als een mogelijke vervanger voor Erik ten Hag als manager van Manchester United.

De aantrekkelijke speelstijl van De Zerbi, die gebaseerd is op balbezit, en het feit dat de 44-jarige Italiaan Brighton vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis van de club kwalificeerde voor Europees voetbal, hebben Sir Jim Ratcliffe, die de voetbalactiviteiten bij United controleert nadat hij vorig jaar een belang van 27,7% in de club kocht, geïmponeerd.

Het is bekend dat United contact heeft opgenomen met De Zerbi met betrekking tot het opvolgen van Ten Hag, die, zoals gemeld door de Guardian, waarschijnlijk ontslagen zal worden. De Zerbi verliet Brighton met wederzijds goedvinden aan het einde van dit seizoen. Thomas Tuchel, Kieran McKenna, Mauricio Pochettino en Thomas Frank staan ook op de lijst van kandidaten om Ten Hag te vervangen, die zich krachtig uitsprak na het leiden van United naar succes in de FA Cup-finale op zaterdag.

“Ik denk hier niet aan [mijn toekomst],” zei de Nederlander na de 2-1 overwinning van zijn team tegen Manchester City in Wembley. “Ik zit in een project. We zijn precies waar we willen zijn. We bouwen een team. Toen ik het overnam was het een puinhoop. Het team ontwikkelt zich en wint. Het gaat om het winnen van trofeeën. Het team speelt volgens een identiteit. Je hebt een sterk team nodig.

“Twee trofeeën in twee jaar is niet slecht. Ik ben niet tevreden. Als ze me niet meer willen, ga ik ergens anders heen om trofeeën te winnen, want dat is wat ik mijn hele carrière doe.”

Tuchel was eerder de favoriet om Ten Hag te vervangen, maar Ratcliffe bewondert alle kandidaten en houdt een open geest. De Ineos-miljardair leidt deze week ook een seizoensbeoordeling, waarna Ten Hag definitief zal weten of hij zijn functie zal moeten neerleggen. De positie van de 54-jarige is in gevaar na een teleurstellende campagne waarin United als achtste eindigde, hun laagste positie in het Premier League-tijdperk.

Share