Woensdag stond de vierde etappe van Criterium du Dauphiné op het programma. De etappe werd vooraf gezien als dé etappe voor de vluchters en precies volgens script volgde er een etappe voor de vluchters. Yuri Trofimov zat in de kopgroep en wist op de slotklim te demarreren uit deze groep. Hij wist in de afdaling zijn achtervolgers voor te blijven en soleerde naar de overwinning. Pim Ligthart, Nederlander in dienst van Lotto-Belisol, eindigde als derde.

De tweede plaats was voor Gustav Erik Larsson.

De vierde etappe leidt ons van Montélimar naar Gap, een etappe van ruim 167 kilometer. De hele etappe draait om de slotklim op ruim 20 kilometer voor de finish. Vanuit Montélimar was Lieuwe Westra de eerste renner die probeerde te ontsnappen uit het peloton. Hij wist een gaatje te slaan, maar werd al snel weer bijgehaald. De kopgroep van de dag ontstond na ruim 20 kilometer. Een groep van dertien man wist te ontsnappen. In deze groep zat één Nederlander, Pim Ligthart. Ook Jan Bakelants, Lars-Petter Nordhaug en Gustav Erik Larsson zaten in de deze kopgroep.

De dertien man die voorop reden kregen een maximale voorsprong van vijf minuten van het peloton. Team Sky leidde het peloton en wist het gat tot de kopgroep vlak voor de klim te verkleinen tot twee en een halve minuut. Aan de voet van de klim probeerde Lieuwe Westra opnieuw te ontsnappen uit het peloton. Hij kreeg Thomas Voeckler en Tony Gallopin met zich mee. De drie renners kregen het echter niet voor elkaar om weg te rijden bij het peloton. In de kopgroep viel alles een beetje stil, omdat het peloton er aan zat te komen. Yuri Trofimov gaf zich nog niet over en demarreerde uit de kopgroep. Hij wist al snel een groot gat te slaan.

Team Sky had geen behoefte om de kopgroep in te halen, omdat er geen gevaar bij zat voor het klassement. Ryder Hesjedal, Tejay van Garderen en Romain Badet hadden maandag tijd verloren op de favorieten en probeerde door middel van te demarreren uit het peloton wat tijd terug te winnen.

De Rus Yuri Trofimov had inmiddels een veilige voorsprong opgebouwd op zijn achtervolgers. In de afdaling kwamen deze achtervolgers ook niet meer dichterbij en zo soleerde Trofimov naar de overwinning. Gustav Erik Larssen eindigde op 23 seconden achter Trofimov en Pim Ligthart eindigde derde op 25 seconden. Hesjedal, Van Garderen en Badet wist op 39 seconden voor het peloton te finishen en pakten zo wat tijd terug op de favorieten. Chris Froome blijft leider van het algemeen klassement.