WK wegwedstrijd 2016. In tegenstelling tot de tactische steekspellen die er worden gespeeld tijdens grotere rondes bij het wielrennen, is de WK wegwedstrijd altijd extra interessant omdat er met één rit wordt bepaald wie nu eigenlijk de beste is. Dit weekend is het eerst aan de vrouwen om te laten zien wat ze kunnen, en strijden de mannen op de zondag om wie zich een jaar lang de wereldkampioen op de weg mag noemen. Voor wielerfans die houden van bergachtige omgevingen staat er een teleurstelling op het programma; heuvels zijn er in het vlakke Qatar bijna niet te vinden.

Wat zijn de kansen van Marianne Vos? Voorspel en win bij 888sport

Peter Sagan grote favoriet WK wegwedstrijd

Bij de mannen zijn er een paar favorieten die je jaar in, jaar uit op kunt schrijven, maar de echte nummer één is toch wel weer Peter Sagan. De alleskunner op de fiets won het WK vorig jaar, en staat ook nu bij de bookies het hoogst aangeschreven met een quotering van @6.00. De kans dat hij op het podium komt is volgens diezelfde bookmakers van 888Sport helemaal groot @2.10. Toch zijn er andere renners die hem het lastig kunnen gaan maken, en dat zijn allemaal sprinters. André Greipel @6.50, Mark Cavendish @7.00 en zelfs good old Tom Boonen @10.00 zijn een paar namen die kans maken op de regenboogtrui. Een massasprint ligt dan ook in de lijn der verwachting, wat het voor de avontuurlijke renners in het peloton een stuk lastiger maakt. In de sprint heeft Nederland echter ook nog een kleine vinger in de pap; Dylan Groenewegen (@26.00) stapt zondag ook op de fiets.

WK wegwedstrijd: Kansen voor Marianne Vos

Bij de vrouwen komt het minder vaak voor dat de wedstrijd eindigt in een sprint, en zijn de dames die een sprongetje maken vóór het einde vaker succesvol dan bij de heren. Onze troef lijkt dan ook Marianne Vos te gaan worden. Met een quotering van @9.00 bij 888Sport komt zij echter pas op de vierde plek. Chloe Hosking is namelijk dé uitgesproken favoriet @5.50, op de voet gevolgd door Jolien D’Hoore @6.00 en Kirsten Wild @6.00. Ook Annemiek van Vleuten staat netjes in dat rijtje toppers met @11.00.