WK Tijdrijden 2017. Het parcours van de individuele tijdrit op het WK Wielrennen die woensdag in het Noorse Bergen wordt verreden, is op maat gesneden voor Tom Dumoulin. Maar er zijn meer mannen voor wie dat geldt en meer renners die hun zinnen op deze titel hebben gezet, waaronder Chris Froome.

Kan de Brit, die nog maar koud een week geleden de Vuelta a España won, de Limburger van zijn felbegeerde wereldtitel afhouden? Behalve Froome zijn ook Primoz Roglic, Tony Martin en Rohan Dennis gevaarlijke concurrenten voor Dumoulin. Het zijn allemaal mannen die een sterke tijdrit rijden en bovendien goed kunnen klimmen.

 

Parcours WK Tijdrijden 2017 – Tom Dumoulin

De tijdrit kent meerdere pittige heuveltjes en het parcours is overwegend glooiend met wat scherpe en technische bochten – de rit zal eindigen met een spectaculaire eindklim op de berg Fløyen. Bovendien zit er ook nog eens in totaal 1.2 km met hobbelig plaveisel in.

parcours ITT WK Wielrennen 2017 mannenHet parcours van de tijdrit bestaat uit twee lussen om en door de stad heen en rondom het Nordåsvannet-meer, plus een laatste stuk dat de renners wegvoert naar net buiten de stad. Het traject is 31 km lang en de laatste 3,4 km zijn behoorlijk steil als de Fløyen wordt beklommen waar de finish ligt.

Het gemiddelde percentage ligt al op 9,1% en op sommige stukken is het ruim 10% – met de lastigste stukken net onder de top. De winnaar moet echt goede klimbenen hebben. Meerdere renners overwegen voor de eindklim van fiets te wisselen.

Fiets wisselen voor eindklim tijdrit

De start ligt aan de Festplassen waarna naar er bij Vetrelidsallmenningen richting Tveitevannet-meer wordt gereden op de tweede lus, om daarna een stukje midden door de stad te rijden waar ook een strook met kasseien ligt van 600 meter.

Na de tweede lus is men terug in Vetrelidsallmenningen en slaan de renners af naar rechts waarna al snel de Fløyen opduikt voor de eindklim met zijn kronkelige weg naar boven. Renners kunnen hier snel van fiets wisselen en Tom Dumoulin heeft al aangegeven dat hij dat wil doen. Het kost wat tijd, maar niet zoveel als wanneer je op een TT-fiets naar boven rijdt.

Tom Dumoulin en Wilco Kelderman

De meeste landen staan met twee deelnemers aan de start, een aantal met slechts één en drie landen mogen drie renners opstellen, te weten Duitsland, België en Kazachstan. Duitsland omdat het de regerende wereldkampioen Tony Martin heeft geleverd, en de andere twee landen eveneens omdat een renner een belangrijke ITT-titel in handen heeft.

Nederland staat met twee renners aan de start: Tom Dumoulin en Wilco Kelderman. De eerste renner die van start gaat is Alexey Lutsenko en hij vertrekt om 13:05:00 uur. In totaal strijden er 65 mannen om de wereldtitel in de Individuele Tijdrit. Onderaan de belangrijkste ITT startijden.

Verdienen met wedden op wielrennen! Zet in bij Mr Green

Favorieten WK Wielrennen tijdrit

Tom Dumoulin is duidelijk de favoriet. Het parcours ligt hem, hij heeft de Vuelta overgeslagen en komt fris aan de start en de odds bij bookmaker Mr Green zijn ook duidelijk: 1.60 voor de wereldtitel van Dumoulin. Zet een tientje op Tom en je pakt €16,00 – snel verdiend….

Rohan Dennis (4.75) zou normaliter zijn gevaarlijkste concurrent zijn, maar Dennis reed de Vuelta, maakte daar weinig indruk en hij stapte ziek af; de vraag is of hij voldoende hersteld is. Datzelfde geldt voor Chris Froome die 4.50 noteert. Froome won de Vuelta nadat hij amper hersteld was van de Tour de France. Bovendien laat hij de wegrace schieten.

Tom Dumoulin tijdrit WK Wielrennen GettyTony Martin, de huidige wereldkampioen noteert 34.00, want klimmen over 10% is niet helemaal zijn ding. Wilco Kelderman noteert eveneens 34.00 en 9.00 voor een plaats bij de eerste drie.

Lees: info voorspellingen wielrennen doen.

Starttijden WK Tijdrijden 2017

woensdag 20 september

Starttijden Nederlanders
15:33:30 – Wilco Kelderman
17:02:00 – Tom Dumoulin

Starttijden beste 10 tijdrijders
16:50:00 – Tejay van Garderen
16:51:30 – Ilnur Zakarin
16:53:00 – Bob Jungels
16:54:30 – Maciej Bodnar
16:56:00 – Primož Roglič
16:57:30 – Rohan Dennis
16:59:00 – Jonathan Castroviejo
17:00:30 – Chris Froome
17:02:00 – Tom Dumoulin
17:03:30 – Tony Martin