Zaterdag is in Utrecht de Tour de France 2015 begonnen. De renners krijgen in drie weken 3.344 kilometers voor de wielen. Oef. Liever zij dan wij. Wil je toch ook beleven hoe het is om mee te strijden in de Tour, maar dan via de pc of de PlayStation? Dan bieden de games Pro Cycling Manager en Le Tour de France 2015 uitkomst.

Wielertours verloot een exemplaar van Pro Cycling Manager en een van Le Tour de France 2015. Je komt in aanmerking voor de prijs via deelname aan onze social media actie. Pro Cycling Manager 2015 is een release van Cyanide Studio en heeft een winkelwaarde van 35,99 euro. Dit spel kan via de personal computer worden gespeeld. Cyanide Studios heeft ook Le Tour de France 2015 gemaakt, een game voor de Playstation 3 (PS3), de PS4 en Xbox One. De winkelwaarde is 39,99 euro.

De titels hebben als overeenkomst dat wielrennen de basis vormt. Het verschil is dat de gamer in PCM de kans krijgt om een wielerploeg te leiden, terwijl hij in Tour de France 2015 in de huid van een een individuele renner kruipt. Wielrennen is mede zo fascinerend, doordat de sport de kenmerken bevat van een individuele alsook een team-discipline. Een rijder kan allerlei mooie plannen bedenken, maar hij zal ook de orders van zijn teambaas op moeten volgen. In Pro Cycling Manager ben jij die baas.

Pro Cycling Manager 2015

De wielerwereld telt circa 90 teams, waaronder een paar Nederlandse, zoals LottoNL-Jumbo en Roompot. Dit seizoen, 2015, heeft de wielerbond UCI meer dan 200 wedstrijden op de kalender gezet. Die evenementen bevatten samen 550 etappes. De Tour de France 2015 is uiteraard de meest felbegeerde race. Als teambaas bepaal je welke rondes en eendaagse wedstrijden je team gaat rijden, en welke mannen uit je selectie in actie komen.

Le Tour de France 2015

De game Tour de France 2015 focust zich volledig op “Le Grande Boucle” (De Grote Ronde, de Ronde van Frankrijk dus). Wil je virtueel op de fiets stappen als Alberto Contador, Chris Froome of liever als de Colombiaanse klimgeit Nairo Quintana? Of probeer je Bauke Mollema in het geel te krijgen? Of raas je door Utrecht om Tom Dumoulin aan de overwinning in de proloog te helpen? Alles kan.

Tour de France 2015 kan alleen, maar ook in multiplayer modus worden gespeeld. Je kan instructies geven aan je teammakkers, per etappe vaststellen wat je doelen zijn, of juist rivalen in het peloton verzoeken om even het tempo te minderen.

Het parcours van de Tour 2015 telt zeven bergetappes, waarvan er vijf bergop eindigen. De proloog en eerste etappe gaan over Nederlands grondgebied, daarna worden België en de kasseien in Noord-Frankijk aangedaan en trekt de karavaan dieper Frankrijk in.

Hoe kan je meedoen?

De prijsvraag is alleen bestemd voor fans die onze Facebook pagina ‘Liken’ en het bericht ‘Sharen’ en voor fans die onze Twitter volgen die het bericht ‘retweeten’. Heb je nog niet geliked op Facebook of volg je ons nog niet op Twitter? Zorg dat je dit dan snel even doet, zodat ook jij meedoet aan deze verloting!

Wanneer je dit gedaan hebt, kan je deelnemen aan de verloting door op Facebook of Twitter de post met de afbeelding van de actie te “sharen” of “retweeten”. Onder de deelnemers verloten wij één Pro Cycling Manager voor PC en één Tour de France 2015 game voor de PS3.

We gaan onze actie meerdere malen promoten op de social media, dus hoe meer ‘shares’ en ‘retweets’ je maakt, hoe meer kans je hebt op een prijs.

De spelregels

  • De verloting is alleen bestemd voor fans die onze Facebook pagina ‘Liken’ en het bericht ‘Sharen’ en voor fans die onze Twitter volgen die het bericht ‘retweeten’.
  • Iedereen mag zo vaak meedoen als hij/zij wil, maar er worden twee prijzen aan twee personen uitgereikt.
  • Er worden in totaal één Pro Cycling Manager (PC) en één Tour de France 2015 game (PS3) verloot.
  • In alle gevallen waarin dit reglement niet is voorzien, beslist Wielertours.nl.