Wielernieuws. Fabio Aru komt waarschijnlijk niet in actie tijdens de Tour de France 2017. De 26-jarige Italiaan geeft de voorkeur aan de Giro d’Italia en de Vuelta. Dit jaar kwam de renner van Astana wel in actie tijdens de Tour de France, maar stelde teleur met een dertiende plaats.

Door het vertrek van concurrent Vincenzo Nibali naar Bahrein-Merida, lijkt Aru de nieuwe kopman te worden van Astana. Aru won weliswaar de Vuelta van 2015, maar stond desondanks in de schaduw van zijn oudere landgenoot, die onder meer de Tour de France en Giro d’Italia wist te winnen.

Bij Astana treuren ze om het vertrek van Nibali, maar hebben ze wel vertrouwen in de kwaliteiten van Aru. ‘’We missen nu wel de constante prestatie van Vincenzo, maar we denken niet dat Aru de druk niet aankan’’, aldus ploegleider Beppe Martinelli.

Aru begint seizoen in Valencia

Het wielerseizoen 2017 van Aru zal starten tijdens de Ronde van Valencia in februari. Daarna komt hij in actie in Abu Dhabi en tijdens de koers Tirreno-Adriatico. ‘’Om alvast duidelijkheid te schetsen: het is onmogelijk dat Aru de Giro niet rijdt. Daarnaast is de kant groter dat hij de Giro én Vuelta rijdt, dan de Giro en de Tour’’, vertelde Martinelli.

Kopman in Tour de France onbekend

Door de keuze om Aru alleen de Giro en Vuelta te laten rijden, is het nog onduidelijk wie de kopman van Astrana wordt tijdens de belangrijkste wielerronde van het jaar: de Tour de France. Renners die voor deze positie het meest in aanmerking komen zijn: Michele Scarponi, Jakob Fuglsang, Tanel Kangert en Miguel Angel Lopez.

Wedden op Tour de France 2017

Voor wielerliefhebbers is het nu al mogelijk om een weddenschap Tour de France 2017 te plaatsen. Omdat het nieuws nog niet definitief naar buiten is gebracht, is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een eindzege van Aru @26.00. Chris Froome @1.65 is de grootste favoriet voor de Ronde van Frankrijk volgens bookmaker 888Sport, gevolgd door Nairo Quintana @3.50 en Richie Porte @9.00.