Dinsdag heeft Orica-GreenEdge haar selectie voor de Tour de France bekend gemaakt. Het Australische team reist met een opvallende selectie naar Frankrijk. De helft van de selectie heeft namelijk nog nooit de Ronde van Frankrijk gereden. Vier renners maakten vorig jaar ook deel uit van de selectie. Zij wisten twee etappes te winnen en reden een aantal dagen in het geel. “Dit jaar reizen we zonder sprinters naar de Tour. We hebben meerdere ritten gearceerd, aangezien het doel is om met een etappezege aan de haal te gaan”, aldus sportief directeur Matt White. “De selectie bestaat uit een goede mix van jeugd en ervaring”, vervolgt hij. Kopman Simon Gerrans is net als vorig jaar als kopman aangewezen. Vorig jaar wist hij een etappe te winnen en droeg hij een paar dagen lang de gele trui. Gerrans zal geholpen worden door: Jens Keukeleire, Luke Durbridge, Mathew Hayman, Michael Albasini, Michael Matthews, Simon Clarke, Simon Gerrans, Simon Yates en Svein Tuft.

Ook Astana heeft dinsdag haar selectie voor de Ronde van Frankrijk bekend gemaakt. Vicenzo Nibali is de kopman. Lieuwe Westra is de enige Nederlander van Astana. Hij behoort tot de negen man die moeten zorgen dat Nibali aan het eind van de ronde in het geel staat. Het team dat Vicenzo Nibali moet gaan helpen bestaat naast Lieuwe Westra uit: Michele Scarponi, Jakob Fuglsang, Tanel Kangert, Alessandro Vanotti, Andriy Grivko, Dmitriy Gruzdev en Maxim Iglinskiy. Nibali eindigde in 2012 als derde in de Tour de France. Dit jaar wordt hij samen met Alberto Contador en Chris Froome gezien als de topfavoriet voor de eindzege.

Bij de selectie van Lampre-Merida zit een verrassing. De Italiaanse ploeg heeft laten weten dat Chris Horner bij de selectie zit. Chris Horner miste een groot deel van het voorjaar vanwege een aanrijding tijdens een training. Onlangs maakte hij zijn rentree tijdens de Ronde van Slovenië en is hiermee op tijd klaar voor de Ronde van Frankrijk. Rui Costa wordt gezien als de kopman van Lampre. De wereldkampioen gaat proberen een hoge klassering te behalen. Hij wordt hierbij ondersteund door: Davide Cimolai, Sacha Modolo, Kristijan Durasek, Chris Horner, Nelson Oliveira, Maximiliano Ariel Richeze, Josè Rodolfo Serpa Perez en Rafael Valls Ferri. Sacha Modolo moet proberen te zorgen voor successen in de sprintetappes.