woensdag, september 28, 2022

Wedden op Wielrennen

Wat maakt een middagje wielrennen kijken nog spannender? Juist, een weddenschap op wielrennen! Gedurende het wielerseizoen zijn er bij de diverse bookmakers tientallen weddenschappen mogelijk. Natuurlijk voor de grote rondes als de Giro, Tour en Vuelta maar ook voor de klassiekers en nog veel meer.

Wie maakt volgens jou de meeste kans in welke koers, en wie is de specialist in bepaalde etappes? Wat is de vorm van de renners en welk programma hebben zij voor zichzelf dit seizoen uitgestippeld? Allemaal zaken om rekening mee te houden met je voorspelling. Je leest op deze pagina meer over wedden op wielrennen.

De Tour de France wordt in 2018 verreden van 7 t/m 29 juli. De 101ste editie van de Giro start komend jaar op 4 mei vanuit Jeruzalem en de 73ste editie van de Vuelta wordt op 25 augustus verreden. Het seizoen wordt met het WK Wielrennen in Oostenrijk (van 23 t/m 30 september) afgesloten.

Inzetten op grote rondes

Wedden op WielrennenOm grote rondes te winnen moeten renners veelzijdig zijn: klimmen, tijdrijden, sprinten etc. Iedere koers is een ware uitputtingsslag en meestal is het de wat oudere, meer ervaren renner die er met de titel vandoor gaat.

Wedden op wielerrondes is ook zeer veelzijdig. De grote rondes hebben diverse klassementen met tientallen inzetmogelijkheden en natuurlijk kun je bij de bookmakers ook per etappe je winnaar voorspellen. Wie wint de tijdrit in de Vuelta dit jaar en wie wordt de winnaar van het bergklassement van de Tour de France? Een vroege voorspelling levert doorgaans bij de wedkantoren hogere noteringen* op dan gedurende de wedstrijd.

*Een notering (ook wel odds of quotering genoemd) is het bedrag dat de bookmaker uitkeert bij een juiste voorspelling. Staat er bijvoorbeeld bij Tom Dumoulin 1.90 achter zijn naam voor de winst in een bepaalde etappe, dan betekent dat als jij 1 euro inzet op winst van Dumoulin en je voorspelling is juist, je €1,90 krijgt uitbetaald. Zet je een tientje in, dan ontvang je €19,00 enzovoorts.

Bookmakers wielrennen

En hoe werkt dat nou bij die goksites? Eigenlijk is dat eenvoudiger dan je denkt.

Tegenwoordig zijn alle bookmakers online te benaderen en kun je alle noteringen op je gemak op de sites bekijken. Wil je daadwerkelijk een gokje wagen, dan moet je een account aanmaken en geld op je account zetten waar je vervolgens mee kunt wedden op wielrennen.

Bij het kiezen van een bookmaker is het verstandig om te kijken welke het beste bij jou past. Niet in de laatste plaats vanwege de mooie welkomstbonus die je vrijwel overal krijgt, dus dat loont ook de moeite om eens nader te bekijken. Onze favoriete bookmaker Mr Green geeft nieuwkomers 2x €10 gratis wedden, 888sport keert nieuwkomers 3 x de winst uit van hun eerste weddenschap, terwijl je bij Bwin weer een welkomstbonus van 50 euro kan opstrijken.

Actuele noteringen bookmakers

Als je je account in orde hebt gemaakt, kan het feest beginnen. Zet in het begin voorzichtig in met kleine bedragen en kijk hoe het werkt. Je zult zien dat de sites duidelijk zijn en je stap voor stap door je ‘bet’ heen loodsen. Uiteindelijk komt ook je wedstrookje in beeld en daarop zie je precies hoeveel je hebt ingezet op welke weddenschap. En nu is het afwachten…. Spanning ten top! Heb jij een goede voorspelling gedaan, dan wordt je inzet x de notering aan je uitbetaald.

De UCI heeft ieder seizoen mooie wielertours op het programma staan. Bovenaan deze pagina zie je een greep uit de actuele odds van mooie ritten.

Live wedden op wielrennen

Meestal kun je bij de online bookmakers ook live inzetten op wielrennen wat natuurlijk extra leuk is. Het grote voordeel van live inzetten tijdens de wedstrijd is dat je natuurlijk al een beetje weet wie een redelijke kans gaat maken, wie de uitvallers zijn etc. Je kunt er à la minute op reageren en een voorspelling doen. Succes!

Vuelta 2016