Vuelta a Espana 2016 – etappe 17 vandaag. Tussen de rustdag van gisteren en die van de week daarvoor zat slechts een week en zeven etappes is niet bijster veel tussen twee rustdagen in. Echter, wie de Vuelta vorige week ook maar enigszins heeft gevolgd, zal als geen ander begrijpen dat de rustdagen welverdiend en meer dan nodig zijn geweest.

Wedden op de Vuelta! Voorspel en win bij 888sport

De vraag is nu natuurlijk wel hoe de renners stuk voor stuk uit de rustperiode komen, aangezien niet iedereen even goed met zo’n dag stilstaan om kunnen gaan. Iedereen pakt die dag dan ook anders aan. Sommigen gaan voor volledige rust, en anderen stappen alsnog op de fiets om in het ritme van de afgelopen dagen te blijven. Voor vandaag staat er weer een etappe op het programma die het een en het ander van het peloton zal vragen. Want ondanks dat het grootste berggeweld voorbij is, komt er nog wel wat pittigs aan.

Parcours etappe 17 – finish berg op

Etappe 17 gaat het van Castellón naar Llucena en waarborgt meer dan 177 kilometer. Naast de klimmetjes van de tweede en derde categorie die men onderweg tegenkomt, is met name de finish bergop een hele lastige. Met wel stukken van 21% omhoog en een gemiddelde van bijna 13% over een lengte van vier kilometer, had deze rit nog makkelijk in het rijtje van vorige week meegekund. Het peloton kan meteen weer aan de bak dus na een dag rust én een relatief makkelijke laatste rit die uitmondde in een massasprint. Llucena, de aankomstplaats van vandaag, wordt ook wel ‘la perla de la montaña’ genoemd, vertaald: de parel van de berg. Ook qua beeld heeft de organisatie van deze Ronde van Spanje dus weer een prachtig plaatje voor elkaar voor vandaag.

Chris Froome verrassend favoriet

Wedden op wielrennen? Een verrassende keuze voor de favoriet vandaag bij de bookies van 888Sportt. Die hebben namelijk Froome verkozen tot favoriet van de dag met een quotering van @6.00. Quintana volgt hem dan wel met @7.00, maar de keuze is zo verrassend omdat de laatstgenoemde eigenlijk de gehele ronde al in een veel betere vorm steekt dan de Brit. Brambilla, die eerder deze week ook al een knappe etappewinst pakte, komt derde @9.00.Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!