Europcar heeft zijn team voor de Tour de France bekend gemaakt. De Franse ploeg gaat zich vooral richten op Pierre Rolland en Thomas Voeckler. Rolland wordt gezien als de kopman. Het beste resultaat van Pierre Rolland in de Tour de France tot nu toe is een achtste plaats in het algemeen klassement in 2012. Dit jaar eindigde Rolland als vierde in de Ronde van Italië. Voeckler krijgt een vrije rol binnen de ploeg. De Fransman is in staat om een klassement te rijden. Dit liet hij zien in 2011 toen hij als vierde eindigde in het klassement. Voeckler zal zich in deze Tour vooral gaan richten op het winnen van een etappe. De Fransmannen worden ondersteund door: Yukiya Arashiro, Bryan Coquard, Cyril Gautier, Yohann Gène, Alexandre Pichot, Perrig Quémeneur en Kevin Reza.

Tinkoff-Saxo heeft het team bekend gemaakt dat Alberto Contador zal moeten gaan helpen om de Ronde van Frankrijk te winnen. Alberto Contador zal geholpen worden door: Michael Rogers, Nicolas Roche, Rafal Majka, Jesús Hernandez, Sergio Paulinho, Daniele Bennati, Matteo Tosatto en Michael Morkov. Bjarne Riis, ploegleider van Tinkoff-Saxo, laat op de site van de ploeg weten dat het niet makkelijk was om het team samen te stellen: “We hebben gekeken naar de vorm van de renners en hebben geprobeerd hun unieke kwaliteiten op elkaar aan te laten sluiten, met de uitdaging die we tegemoet gaan. Het wordt dit jaar een zware Tour, met vrijwel geen vlakke etappes meer na de openingsweek.”

Sebastian Langeveld werd afgelopen zondag Nederlands kampioen op de weg en kreeg gisteren te horen dat hij geselecteerd was voor de Garmin-ploeg. Sebastian Langeveld zal niet de enige Nederlander zijn bij Garmin-Sharp. Ook Tom-Jelte Slagter hoort bij de negen mannen die het moeten waar maken in Frankrijk. De kopman van het team is Andrew Talansky. In juni wist de Amerikaan het Criterium du Dauphiné te winnen. Er kan dus wat verwacht worden van de Amerikaanse ploeg. Naast Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Andrew Talansky bestaat het team uit: Alex Howes, Ben King, Ramunas Navardauskas, Jack Bauer, Johan Vansummeren en Janier Acevedo. Er zat een kleine verrassing bij de bekendmaking van het team. Velen hadden verwacht dat David Millar ook bij de selectie zou zitten. Hij werd gepasseerd door zijn slechte prestatie bij de Britse kampioenschappen. “Heel jammer dat het team geen vertrouwen in mij heeft”, schrijft Millar op Twitter.