Met nog twee weken te gaan, komt het begin van de Tour de France 2014 steeds dichterbij. De voorbereiding van veel renners is al in volle gang. Woensdag 25 juni is een goede voorbereiding voor de Nederlandse tijdrijders. Dan staat namelijk het NK tijdrijden op het programma. Het NK zal zich afspelen in Zaltbommel. Hier zullen de Nederlandse snelrijders gaan beslissen wie de kampioenstrui het komende jaar mag dragen. Het Nederlands Kampioenschap tijdrijden werd voor het eerst gehouden in 1991. Het is dus nog een vrij nieuw evenement. Vorig jaar werd Lieuwe Westra kampioen. Hij was in het Groningse Winsum na 52,6 kilometer te snel voor Niki Terpstra en Tom Dumoulin. Stef Clement is recordhouder met 4 titels.

Dit keer zal het NK zich dus afspelen in Zaltbommel. Het is de achtste keer dat deze gemeente het NK mag organiseren. Het parcours van dit jaar zal bestaan uit twee rondjes van 23,7 kilometer door de Bommelerwaard. De eerste renner zal van start gaan om 17.45. Er zal gestart geworden op de Kloosterwiel. Dit is tevens ook de plek waar de finish zal plaats vinden.Het parcours zal bestaan uit een aantal open vlaktes. Vanuit Zaltbommel gaat het in westelijke richting langs de rivier de Waal en passeren zij onder meer de dorpen Nieuwaal en Zullichem. Als de renners in Brakel zijn aangekomen, zullen zij keren en weer terug richting Zaltbommel gaan. Met name het laatste deel tot aan de finish kent veel lange, rechte stukken.

Lieuwe Westra zal de grote afwezige zijn tijdens het NK. De winnaar van vorig jaar moest dit jaar afzeggen, omdat hij liever op hoogtestage ging met zijn ploeg ter voorbereiding van de Tour de France. Tom Dumoulin wordt gezien als de grote favoriet voor de titel. Hij wist vorige week tijdens de tijdrit in de Ronde van Zwitserland zich nog naar een knappe tweede plek te rijden. Hier liet hij zien klaar te zijn voor het NK tijdrijden. Tom Dumoulin is in topvorm en zal de te kloppen man zijn.

Niki Terpstra zal ook van de partij zijn. Na zijn tweede plek van vorig jaar zal hij dit jaar uit zijn op revanche. Terpstra kampt wel met wat luchtwegproblemen dus de vraag is in wat voor staat hij aan de start zal staan. Als het met zijn gezondheid allemaal goed zit, zal hij worden gezien als een grote favoriet. Hij wist in het voorjaar al enkele titels op zijn naam te zetten.