Tijdens deze tweede rustdag in de Tour de France krijgen we een mooi moment om de balans eens op te maken voor de resultaten tot nu toe. Dat Chris Froome al snel tijdens deze ronde in het geel kwam te rijden, verbaasde vast niemand, en dat hij het nu nog steeds om zijn schouders heeft wellicht ook niet. De tweede plek is wat verrassender; die wordt namelijk bezet door niemand minder dan Bauke Mollema, waar een strijd tussen Nairo Quintana en Froome vooraf vanzelfsprekender leek.

Een voorspelling doen? Zie onder meer

Tour de France 2016

Het bergklassement wordt aangevoerd door de Poolse Majka, die maar liefst 37 punten voorstaat op De Gendt. Yates, de nummer drie van het algemeen klassement Tour de France 2016, draagt de witte trui en Peter Sagan lijkt nu al verzekerd van de eerste plek in het puntenklassement.

De laatstgenoemde staat mede door gisteren zo stevig op die eerste plek. Toen won hij namelijk alweer zijn derde etappe van deze Tour-editie, wat er voor zou moeten zorgen dat Tinkoff langer doorgaat met het sponsoren van de ploeg. In een ultieme inspanning in een fantastische sprint, was de Slowaak nipt sterker dan Kristoff, die dacht dat hij de buit al binnen had. De machtige finale was overigens het enige noemenswaardige van deze etappe, waarin wel flink werd doorgefietst, maar weinig spektakel te vinden was.

Chris Froome niet te kloppen

Het zorgde dan ook niet voor verschuivingen binnen de top van het klassement. Bauke Mollema volgt Froome op 1:47 en de vraag is wanneer hij die tijd in de komende dagen vóór Parijs nog kan goed maken. Er staan nog een aantal pittige Alpenritten op de planning, inclusief een bergtijdrit (overmorgen) én de Mont Blanc (de dag daaropvolgend), maar Froome lijkt meer dan ooit niet te kloppen. Ook Yates, Quintana en Valverde zullen ongetwijfeld nog pogingen gaan doen om Froome kapot te rijden, waarbij de laatste twee ook echt als ploeggenoten zullen moeten rijden om een echte gooi te doen naar het geel.

Voorspellingen Tour de France 2016

Wedden op wielrennen? Dat er in de meeste klassementen aan de top weinig meer zal gebeuren, blijkt ook uit de odds op 888Sport. Movistar lijkt eerste te worden in het teamklassement @1.22, en bij Sagan kan het voor het groen met @1.01 helemaal niet meer mis. Froome is met @13.00 nog de grootste uitdager voor Majka @1.22 voor de bolletjestrui en Yates @1.27 heeft alleen Meintjes @3.25 nog als concurrent voor het wit. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!