Gistermiddag is bekendgemaakt dat Alejandro Valverde een nieuw driejarig contract heeft getekend bij Movistar. De 34-jarige Spanjaard staat al sinds 2005 onder contract bij de ploeg van Eusebio Unzué. Valverde liet weten erg blij te zijn met z’n nieuwe verbintenis bij Movistar: ‘Ik voel me erg thuis bij de ploeg en ik werk samen met fijne mensen. Daarnaast voel ik me topfit en kan ik beter met de druk omgaan dan toen ik jonger was’. Ploegmanager Eusebio Unzué stak de loftrompet over de klimmer: ‘Niemand is zo gefocust en fit als Alejandro nu is, hij draait al een lange tijd mee en presteert nog steeds fantastisch. Het verlengen van z’n contract was wat dat betreft geen lastige keuze’.

Terpstra gepasseerd voor WK

Niki Terpstra moest maandagochtend via een mailtje vernemen dat hij niet tot de negenkoppige selectie van bondscoach Johan Lammerts voor het WK behoorde.
Niki Terpstra zelf liet weten er erg graag bij te zijn geweest in het Spaanse Ponferrada: ‘Het is geen ideaal parcours voor mij, maar ik had zeker van waarde kunnen zijn’. Terpstra sprak de hoop uit er volgend jaar in het Amerikaanse Richmond wel weer bij te zijn: ‘Dat parcours is perfect voor mij’. Bondscoach Lammerts sprak zich ook positief uit over het bij de selectie halen van Terpstra voor deze wegrace: ‘Een rondje met kasseien en een opeenvolging van heuveltjes ligt Terpstra prima, dat past een stuk beter bij z’n kwaliteiten dan de race in Ponferrada’.

Cadel Evans neemt afscheid na Tour Down Under

Cadel Evans zal na de Tour Down Under volgend jaar in eigen land een punt zetten achter zijn wielercarrière, zo kopte La Gazzetta dello Sport. Evans won in 2011 nog de Tour De France en werd in 2009 wereldkampioen op de weg. Afgelopen editie van de Vuelta wist de Australiër echter niet te imponeren, Cadel Evans werd maar liefst 52e. Evans zal z’n activiteiten niet volledig neerleggen maar als ambassadeur bij de BMC ploeg aan de slag gaan. De Tour Down Under wordt gereden in januari en Evans zal per 1 februari z’n functie als professioneel wielrenner neerleggen. Met z’n klimkwaliteiten komt Evans eerst volgende week nog in actie op het WK in Ponferrada in Spanje.