Tour etappe 11. Woensdag gaat de Tour de France van Eymet naar Pau, een van de meer traditionele aankomstplaatsen. De 203,5 kilometer zijn grotendeels vlak en er is alleen een col van de vierde categorie present.

Het lijkt nu de Pyreneeën aanstaande zijn voorlopig de laatste kans op succes voor de sprinters.

Etappe 11 Tour de France 2017

De eerste honderdveertig kilometer kennen geen noemenswaardige objecten of elementen. Aan de voet van de Côte d’Aire-sur-l’Adour is een grens getrokken voor een tussensprint en wie daar als eerste passeert hoeft niet zoveel meer te trappen om bovenop de col te komen. Die is namelijk slechts 1,2 kilometer lang. De weg blijf daarna echter wel zo’n veertig kilometer lichtjes omhoog gaan, wat het interessant maakt voor de wat grotere namen onder de avontuurzoekers.

Wie op dertien kilometer van de meet nog vooraan peddelt, maakt een goede kans om het te redden. De weg gaat alleen nog maar omlaag en in je eentje afdalen kan met een grotere snelheid dan het peloton. Ook gunstig voor de eventuele tete de la course (kopgroep) is dat de slotfase vier rotondes kent. De finale zeshonderd meter gaan rechtdoor.

Favorieten Tour vandaag

Wie gaat het bolwerken in Pau, een plek met historische significantie in de Ronde van Frankrijk? Alleen Parijs en Bordeaux mochten vaker de finish huisvesten. Mochten de sprintersploegen de boel tijdig bijeen krijgen, dan zal er vermoedelijk weer geen maat staan op Marcel Kittel. Het Duitse sprintfenomeen ziet links en rechts concurrenten wegvallen, of anders wel belangrijke helpers van de resterende collegasprinters.

En ook André Greipel zal inzien dat dit parcours mogelijkheden biedt. De Duitser heeft in al zijn twaalf vorige grote rondes minstens een etappezege geboekt. Hij kan de slotfase wellicht net wat beter verteren dan Kittel. Hij en ook Alexander Kristoff beschikken nog over al hun teamgenoten in de sprinttrein.

Wedden op Tour de France? Marcel Kittel lijkt weer de te kloppen man en noteert 1.65. Andre Greipel staat op 9.00 en Dylan Groenewegen op 11.00. Ook kan je inzetten op dat Kittel niet gaat winnen: 2.10. Geen slechte bet, want je wedt dan op 179 renners tegelijk. Zet een tientje in en je pakt meer dan 20 euro.