De Tour de France gaat op zaterdag 1 juli van start. De drie weken durende Ronde van Frankrijk kent bij aanvang twee topfavorieten: Chris Froome en Richie Porte.

Het wordt alweer de 104e editie van het wielerfestijn. Natuurlijk zullen diverse Nederlandse rijders plaatsnemen op het fietszadel. LottoNL-Jumbo reist bijvoorbeeld af met Robert Gesink, Tom Leezer en Dylan Groenewegen terwijl Team Sunweb zelfs landgenoten heeft aangewezen voor de equipe, te weten Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder, Laurens ten Dam, Mike Teunissen en Albert Timmer. Wout Poels moet nog wachten of Sky hem selecteert.

Zet in op jouw favoriet bij 888Sport Lees: wedden op wielrennen

Tour 2017 – Nederlanders

Maar hoe zit het dan met Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en winnaar Tom Dumoulin, de drie beste klassementsrenners van vaderlandse bodem? Dumoulin moet nog bijkomen van zijn triomftocht in de Giro d’Italia en Kruijswijk slaat de Tour ook over. Blijft over Bauke Mollema, maar hij zal in dienst rijden van zijn kopman en ex-winnaar Alberto Contador.

Al moeten we volgens Erik Breukink niet vergeten dat Robert Gesink ook een behoorlijk klassement kan rijden. “Hij heeft aangegeven voor ritzeges te willen gaan, maar misschien klampt hij aan en lukt het hem om een klassement te rijden”, zegt de Breuk. “Als hij zich echt goed voelt, gaat hij niet zomaar tijd cadeau geven.” Jarenlang gold de nu 31-jarige Gesink als onze hoop in de grote wielerrondes en al met al is hij vijf keer in de top zeven van de Tour of Vuelta geëindigd.

De favorieten Tour de France 2017

De 32-jarige Froome gaat jagen op zijn vierde Grande Boucle. Hij stond de afgelopen twee jaar met het ultieme gele truitje om in Parijs. De voorbereidingen van de Brit zijn niet veelbelovend. Voor het eerst sinds 2011 won hij voorafgaand aan de Tour geen enkele wedstrijd. En het rommelt ook een beetje in zijn team (Sky) dat zich telkens voor de media en ook onderzoekers moet verantwoorden voor een paar schimmige, mogelijk dopinggerelateerde zaken.

Maar zou Chris Froome echt zwakker zijn dan voorheen? Sky gaat prat op zijn wetenschappelijke benadering van wielrennen. Voor of na de Tour de France presteren is van geen enkele waarde voor Froome, hij heeft die bevestigingen of dat applaus niet nodig. En deze Tour lijkt toch wel wat zwakker bezet dan de afgelopen Giro.

Voorspellen Ronde van Frankrijk

Richie Porte heeft tot nu toe telkens moeite met drie weken lang niet door de ondergrens zakken. Altijd wel is er een zwakke dag waarop hij minuten aan zijn broek krijgt. Maar de nummer vijf van vorig jaar heeft onmiskenbaar de allroundtalenten in huis die nodig zijn voor de Tour. Nairo Quintana zal bijvoorbeeld weer tekort komen in de tijdritten en heeft bovendien de Giro nog in de benen.

Over 11 dagen begint het! Wil je wedden op Tour de France? De favorieten bij bookmaker 888Sport zijn Chris Froome met een quotering van 2.25, Richie Porte @2.85 en Nairo Quintana @8.00. Zet eens een tientje in op jouw favoriet en pak een leuke winst. Een podiumplek voor Bauke Mollema noteert op dit moment 41.00.