De negende etappe van de Tour de France in 2018 zal in de boeken gaan als ‘kasseienrit’. De start wordt gegeven in de citadel van Arras en de finish ligt in Roubaix. Dat nieuws is alvast naar buiten gekomen in de aanloop naar de presentatie van de definitieve route van de Tour de France in 2018, die op 17 oktober plaatsvindt.

De Tour de France heeft de laatste jaren steeds een kasseienrit gehad, dat is een beetje traditie aan het worden. Bovendien biedt zo’n hobbeldebobbelrit de Tour wat extra cachet, want behalve het goed kunnen sprinten, klimmen en tijdrijden moet de moderne allround-wielrenner tegenwoordig ook getest worden onder lastige omstandigheden. Kasseienstroken maken de Tour interessanter en spannender.

Tour de France 2018 – krappe kasseienrit

Maar echt spannender wordt de Tour er komend jaar niet van. De negende rit zal weliswaar worden gereden in het gebied waar de grote voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix plaatsvindt, maar veel kinderhoofdjes zitten er waarschijnlijk niet in de ‘kasseienrit’ van 2018. Ook wordt het bij verre niet zo’n lange rit als Parijs-Roubaix: waarschijnlijk worden er krap 150 km afgelegd. Met maar krap drie kilometer kasseistrook.

Ter vergelijking: In de etappe Ypres – Arenberg in 2014 zaten er 15,4 km aan kasseienstroken in de planning, wat door slechte weersomstandigheden uiteindelijk 13 km werd. Een jaar later werd de kasseienrit van 2015 tussen Seraing en Cambrai gereden, met daarin 13,3 km aan kasseistroken. De enige twee stukken kasseienstrook die in 2018 worden gereden, zijn die van de Carrefour de l’Arbre (2,1 km) en Gruson (1,1 km). Misschien wordt daar de Camphin-en-Pévèle (1,8 km) nog aan toegevoegd.

Verdienen met wedden op wielrennen! Zet in bij Mr Green

Zware eerste week Ronde van Frankrijk

De negende etappe van de Tour de France wordt dus tamelijk tam zodat de renners zich na die etappe op hun gemak kunnen verkassen naar de Alpen, om aldaar de eerste rustdag door te brengen. Bovendien valt de negende Touretappe samen met de finale van het wereldkampioenschap voetbal. Waarom zou je een spectaculaire rit organiseren als er niemand kijkt?

De eerste week lijkt een zware te worden, met winderige etappes in de Vendéen, stofweggetjes in de omgeving van Finistère, lange etappes en natuurlijk de Mûr-de-Bretagne. Omdat de renners in de tiende etappe volop in de Alpen en op hoogte zullen rijden, is het mét de reis erbij, medisch gezien ook beter dat de rit niet te zwaar wordt.

Het gehobbel op de kasseien vraagt enorm veel inspanning en het lichaam van een wielrenner heeft het zwaar te verduren in zo’n rit. Ook zijn veel teams er niet happig op, want kasseien vraagt veel extra sleutelwerk en aanpassingen aan materiaal en de fietsen. Bovendien hebben niet alle renners ervaring met kasseien en bij nat en winderig weer is het risico op vallen groot.

Parcours 17 oktober bekend

Er is ook al veel discussie over deze rit. Drie kilometer kinderkopjes is een lachertje, al is de carrefour d’Arbre dat zeker niet. Voor het Tour klassement zal deze rit weinig invloed hebben. Als er iets van vijftien kilometer keitjes zouden zijn, dan kan Nibali, of een andere renner misschien nog wat tegenwicht bieden aan Froome. En bij nog wat extra kilometers over de basaltblokken, kunnen er enorme verschillen ontstaan in het klassement en zou zomaar Kwiatkowski de verrassende winnaar van de Tour kunnen zijn.

Maar de belangrijkste kritiek is toch wel dat met zo weinig kasseienkilometers er niets spannends aan een toch al korte rit wordt toegevoegd. Of de rit er echt zo uit gaat zien als nu wordt verwacht, wordt echter pas op 17 oktober duidelijk.