Tour de France 2017. Marcel Kittel is gisteren de trotse winnaar geworden van de zesde etappe in de Tour de France 2017. Hij finishte voor Arnaud Demare en Andre Greipel. De Duitser boekte hiermee zijn elfde dagzege in totaal.

Kittel, renner van Quick-Step, finishte in een tijd van 5:05:34. Dylan Groenewegen was de beste Nederlander in de zesde etappe. De 24-jarige renner van Lotto-NL finishte in dezelfde tijd als zijn voorgangers.

‘’Ik voel me op dit moment heel erg goed’’, aldus Kittel na afloop van zijn zege. ‘’Ik zat in het juiste wiel en ging met nog 250 meter aan. Ik werd goed van voren gehouden. In de laatste kilometer was het vervolgens een beetje op instinct. Ik had het goede wiel en ging op het juist moment aan.’’

Op wie zet jij vandaag in? Voorspel en win bij de bookies!

Etappe 7: Troyes – Nuits-Saint-Georges

Op vrijdag 7 juli staat de zevende etappe van de Tour de France op het programma. Deze rit brengt de renners van Troyes naar Nuit-Saint-Georges. De etappe start om 12.20 uur en bedraagt in totaal 213,5 kilometer.

De rit van vandaag zal veel gelijkenissen hebben met de etappe van gisteren. Deze mening wordt gedeeld door commentator Maarten Ducrot. ‘’Er gaat een kopgroep weg, de sprintersploegen controleren de boel en in de laatste kilometers gaan de sprinters strijden om de dagzege.’’

Door de gelijkwaardige etappe lijkt Kittel voor vandaag de favoriet voor de dagzege. Mocht de Duitser opnieuw winnen, dan evenaart hij voormalig wielrenner en landgenoot Erik Zabel. De inmiddels 47-jarige Duitser wist tussen 1993 en 2008 in totaal twaalf ritten te winnen in de Ronde van Frankrijk.

Wedden op Tour de France

Wedden op de Tour de France? Bookmakers hebben Kittel aangewezen als favoriet voor de zevende etappe van de Tour de France. Bij een dagzege van de Duitser is iedere ingezette euro goed voor @1.27. Op een plek bij de eerste drie staat een notering van @1.25. Kittel zal vermoedelijk de meeste concurrentie krijgen van Demare @4.00 en Greipel @7.00.