Tour Down Under 2017. Richie Porte is de grote winnaar van de tweede dag van de Tour Down Under. De Australiër schreef de tweede etappe op zijn naam en wist bovendien al twintig seconden voorsprong te nemen op de nummer twee, Gorka Izagirre.

Naast het winnen van de tweede etappe heeft Porte ook de koppositie te pakken in het algemeen klassement. ‘’Uiteindelijk denk ik dat ik een goed gat geslagen heb in het klassement. Ik weet dat het nog niet gedaan is met nog een paar zware etappes te gaan, maar de ploeg is zeer sterk en ik heb er het volste vertrouwen in.’’

Na afloop van zijn overwinning had Porte nog een goed woordje over voor Nederlander Wilco Kelderman, die uiteindelijk net te kort kwam. ‘’Ik moet credits geven aan Wilco Kelderman. Hij deed een goede beurt aan het begin en blies iedereen op. Ik weet dat ik goede klimmersbenen heb momenteel en ik wilde niet te lang wachten. Om daarna op deze manier weg te rijden geeft mij vertrouwen.’’

Tour Down Under Algemeen Klassement

  1. Richie Porte
  2. Gorka Izagirre
  3. Esteban Chaves

Robert Gesink en Wilco Kelderman zijn de beste Nederlanders in het Algemeen Klassement. Gesink staat op plaats 11 met 29 seconden achterstand. Kelderman heeft ook 29 seconden achterstand en staat op plaats 13.

Etappe 3: Glenelg – Victor Harbor

De renners zijn alweer aanbeland bij de derde etappe van de Tour Down Under. Deze rit zal donderdag 19 januari om 01.45 uur Nederlandse tijd van start gaan. De etappe begint in Glenelg en zal 144 kilometer later eindigen in Victor Harbor.

De renners krijgen te maken met een heuvelachtige etappe, ideaal voor klimmers. Ook Porte zal opnieuw mee willen doen om de prijzen, aangezien hij zijn voorsprong dan nog verder uit kan breiden. Hiervoor zal hij wel moeten afrekenen met zijn naaste concurrenten.

Tour Down Under 2017

De Tour Down Under staat bekend als één van de grotere wielerkoersen van het seizoen. De rit door Australië zal duren tot zondag 22 januari 2017. Op deze dag zullen de renners de koers eindigen met een finish in Adelaide.