Tour Down Under 2015. Tom Dumoulin is weer één stapje dichter bij een etappezege op de Tour Down Under 2015. De 24-jarige Nederlander eindigde gisteren als vierde, vandaag kwam hij als nummer drie binnen achter Rohan Dennis en Cadel Evans.

In de steile slotklim dacht Dumoulin samen met vier renners te ontsnappen en zag hij kansen om te winnen. Dennis kwam echter terug en zette gelijk de aanval in. Op dat moment wist hij dat een tweede plaats het hoogst haalbare was.

Dumoulin liet op de website van zijn ploeg Giant-Alcepin weten erg tevreden te zijn met een derde plaats. ‘’Ik ben blij met deze derde plek’’, aldus de Limburger. ‘’Het team zette mij en Simon Geschke perfect af aan de voet van de laatste klim. Samen met Porte, Evans en Pozzovivo sloeg ik een gaatje, maar vlak voor de top kwam de grote groep terug en viel Rohan Dennis aan. Ik probeerde te counteren, maar kon hem niet achterhalen en werd vlak voor de finish nog gepasseerd door Evans.’’

In top drie van algemeen klassement Tour Down Under

In het algemeen klassement klimt Dumoulin naar de derde plaats. Ook in deze lijst staan de twee BMC-renners Dennis en Evans voor hem. Topfavoriet Richie Porte wist de Nederlander wel achter zich te houden. Porte heeft al een achterstand van maar liefst vijftien seconden.

‘’Het podium probeer ik te verdedigen’’, vertelde Dumoulin. ‘’ De rit naar Willunga zaterdag zal beslissend worden. Of ik die iets geleidelijke berg beter aan kan, durf ik niet vooraf te zeggen. Het zal een strijd gaan worden met beide BMC-renners en Porte.’’

Etappe 4: Glenelg – Mount Barker

Vrijdag 23 januari gaat om 11.30 uur plaatselijke tijd de vierde etappe van de Tour Down Under van start. De ‘Bupa Stage 4’ gaat van Glenelg naar Mount Barker en de afstand in deze etappe bedraagt 144.5 kilometer.