Tour Down Under 2015. Juan José Lobato is winnaar geworden van de tweede etappe in de Tour Down Under 2015. Hij versloeg favoriet Daryl Impey in de sprint naar de finish in Stirling. Tom Dumoulin werd vierde, achter Gorka Izaguirre. Jack Bobridge behoudt de leiding in het klassement.

De tweede rit ging van Unley naar Stirling en was 150,5 km lang. De finish lag heuvelop en daar leek de Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Orica-GreenEdge) op de winst af te gaan. Lobato (Movistar) had echter de sterkste benen en versloeg hem in de laatste meters.

Lieuwe Westra op derde plek in algemeen klassement Tour Down Under

Lobato kwam echter net te kort om Jack Bobridge van de eerste plaats in het algemeen klassement te stoten. De Australiër heeft nog een voorsprong van drie seconden op de Spanjaard. Lieuwe Westra staat derde op vier seconden van de leider. Gianni Meersman (Etixx-Quick-Step) staat zevende en komt dertien seconden te kort, evenals Tom Dumoulin die vijftiende staat met dezelfde tijd.

Dumoulin maakte indruk met zijn vierde plaats. In de explosieve sprint liet hij renners als Luis Leon Sanchez en Richie Porte achter zich. Helaas greep hij met zijn vierde plaats wel net naast de bonificatieseconden.

Tour Down Under 2015 Etappe 3

22 januari 2015: Norwood – Paracombe – 143,2 km
Voor vandaag staat er een rit op het programma die lijkt op die van een dag eerder. Het verloop is wederom grillig en ook hier mogen de renners meteen na de start in de pedalen gaan staan voor de eerste klim – waar geen punten mee zijn te verdienen.

Opnieuw is er een finish heuvelop, alleen is deze een stukje steiler dan die van een dag eerder. Torrens Hill Road, een klim van de tweede categorie, is dit jaar voor het eerst in het parcours opgenomen en het is een pittige klim naar het doorkomstpunt. De weg naar de top is 1,6 kilometer lang en vooral het eerste stuk, waar een stijgingspercentage van 9% geldt, is loodzwaar.

Er is in rit drie opnieuw een lus opgenomen in het parcours en deze voert via Lobethal, langs Lenswood, Woodside en Charleston. Dit rondje wordt drie keer gereden. Er zijn dan ook drie tussensprints opgenomen in de derde rit en elk van de drie wordt gereden op de Onkaparinga Valley Road in Charleston. De eerste doorkomst wordt geklokt op 67,4 km, de tweede op 93,1 km en de derde op 118,8 km.

Daryl Impey, Richie Porte en opnieuw Juan José Lobato behoren tot de favorieten. Tom Dumoulin kan vandaag goedmaken wat hij gisteren liet liggen. Het laatste stuk naar de finish is niet al te steil maar het hangt er natuurlijk vanaf hoe goed hij in het eerste steile stuk kan meekomen.

De derde etappe van de Tour Down Under 2015 start om 01:30 uur Nederlandse tijd.