Tour de France Etappe 7. De zesde etappe in de Tour de France 2015 is een prooi geworden voor Zdenek Stybar. De Tsjechische kasseienspecialist bleek de favorieten te slim af en kwam een paar seconden eerder aan op de Côte d’Ingouville. Wel was het een overwinning met een smetje.

Etixx-Quickstep, waar Stybar onderdeel van uitmaakt, moest een valpartij van geletruidrager Tony Martin incasseren. In de laatste kilometer ging hij lelijk onderuit, waardoor hij zijn sleutelbeen brak en over de finish moest worden geduwd. Voor de Duitser was het gelijk zijn laatste rit; hij komt deze Tour niet meer in actie. Was Martin het enige slachtoffer van zijn valpartij? Nee, want hij nam drie man mee: Warren Barguil van Giant-Alpecin en de Tourfavorieten Vincenzo Nibali en Nairo Quintana. De Amerikaan Tejay van Garderen, derde in het klassement, kon de vallende renners niet ontwijken en viel daar bovenop.

Voor Etixx-Quickstep werd de etappewinst van Stybar er dus eentje met een gouden randje. Peter Saga wint de sprint van de achtervolgende groep. Greg Van Avermaet wordt vijfde en Robert Gesink is als twaalfde de beste Nederlander.

Tour de France 2015 Etappe 7 – Livarot – Fougères, 191.5 km

Vandaag gaat de zevende etappe van de Tour de France van start en dus blikken we ook vooruit. Om 12:40 uur begint de neutrale start, en om 12:50 uur begint de wedstrijd echt. De sprinters leggen ditmaal een van de eenvoudigste ritten af van deze ronde, namelijk die tussen het Normandische Livarlot en het Bretonse Fougères. Na iets meer dan twaalf kilometer doemt de enige hindernis van de dag op. Dan moet er twee kilometer aan 4,7 procent worden geklommen, maar daar zal geen enkele sprinter wakker van liggen.

In Argentan krijgen de rijders na 65,5 kilometer voor het eerst de kans om hun benen te testen, wanneer er punten zijn te verdienen voor de groene trui. Het licht aflopende parcours zorgt er vervolgens voor dat de wielrenners in de laatste twintig kilometer in vliegende vaart richting de finish kunnen gaan. De enige obstakels hierin zijn een aantal rotondes. De weersomstandigheden zijn ook nog eens uitstekend, want er wordt voor vandaag geen regen voorspeld. Rond 17:22 uur wordt de winnaar verwacht in Fougères.

Winactie Tour de Frace games Wielertours.nl

Wil je zelf beleven hoe het is om mee te strijden in de Tour de France 2015? Doe dan mee met onze win actie en maak kans op een exemplaar van Pro Cycling Manager of Le Tour de France 2015!

Favorieten rit 7 Tour de France 2015

De favorieten voor vandaag? Daar hoeft niet lang over te worden nagedacht. André Greipel heeft al twee ritzeges op zak en gaat op jacht naar zijn derde.

Mark Cavendish heeft sinds de Tour de France van 2013 al 25 ritzeges weten te veroveren. Vorig jaar schakelde hij zichzelf echter uit door een lelijke val en dit jaar lijkt Greipel hem de baas. Met een betere timing moet het dit keer misschien wel lukken. Ook de naam van Sagan mag niet ontbreken bij de favorieten. De Slowaak van Tinkoff-Saxo sprintte de afgelopen dagen al weer drie keer naar de tweede en een keer naar de derde plaats. Een hoogvlieger dus, maar nu wordt het tijd voor meer.