Tour de France 2016 parcours etappe 3. Na het eerste weekend van de Tour de France kunnen een hoop ploegen ook voor het eerst de balans opmaken. De organisatie heeft er dit jaar namelijk voor gekozen om in de tweede etappe reeds voor een stijlvolle finish heuvel opwaarts te kiezen, en mede daardoor vielen er al enkele gaten in het klassement.

Het betekent dat namen als Alberto Contador en Pinot na dit weekend al flink wat seconden achter staan op favorieten Quintana en Froome. Peter Sagan was gisteren de sterkste, en mag daarom met het geel om de schouders vertrekken vanaf Granville. De streep ligt vandaag na 223,5 kilometer in Angers.

** Zet in op je favoriet en win! Lees meer: inzetten op wielrennen **

Parcours etappe 3 Tour de France: Marcel Kittel

En dus lijken pure sprinters als Mark Cavendish en Marcel Kittel vandaag weer kans te hebben, nadat de heuvel gisteren hun uiteindelijk te machtig was. Toch moeten de sprintmachten goed beseffen dat ook deze etappe niet vlak eindigt; met een percentage van 2,5% in de laatste kilometer mag de finish gerust vals plat genoemd worden.

De vlakke etappe zorgt er in ieder geval voor dat de renners, indien er geen domme fouten worden gemaakt binnen het peloton, wellicht een dagje rustig op hun fiets kunnen zitten. Dat dat niet misstaat voor de klassementrenners, blijkt wel uit de programmering. Morgen wacht er namelijk nog één vlakke rit, alvorens het peloton de heuvels ingaat en later deze week al de Pyreneeën bezoekt.

Voorspellingen Tour de France 2016

Ook de bookies voorspellen een eindsprint. Dat kun je wel opmaken uit de quoteringen voor de zege van vandaag.

Wedden op wielrennen? Bij de topfavorieten zijn enkel sprinters te vinden. Plus Sagan @6.00 dan natuurlijk, die altijd en overal een overwinning binnen kan slepen. Marcel Kittel is bij bookmaker 888Sport dé favoriet @2.25 en @1.35 voor een podiumplaats, maar ook Greipel @4.50 en Cavendish @5.50 worden grotere kansen toegedicht dan de drager van de gele trui, van wie dus wel verwacht wordt dat hij het geel nog minstens twee dagen zal dragen.

Voor het winnen van het algemeen klassement zijn de twee favorieten (Quintana en Froome) alleen maar royaler in hun zetel geholpen; de Colombiaan kent een quotering van @2.40 voor de eindzege en de Brit met Keniaanse roots krijgt nog maar @1.85. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!