Giro d’Italia 2017. Tom Dumoulin is de eerste Nederlander die er in is geslaagd om de Ronde van Italië op zijn naam te schrijven. De renner van Sunweb maakte zijn achterstand op Nairo Quintana goed en kroonde zich tot winnaar van de honderdste editie van de Giro.

“Dit is krankzinnig, ik heb de Giro gewonnen”, aldus Dumoulin, die na Joop Zoetemelk in 1980 met de Tour de France de eerste Nederlander is die een grote wielerronde weet te winnen. “Ik moest rustig blijven, maar dat lukte me niet. Ik was zo nerveus.”

Zet in op Tom in de Tour bij 888Sport Lees: wedden op wielrennen

Tom Dumoulin winnaar Giro 2017

“Gelukkig had ik goede benen. Ik ben er maar gewoon voor gegaan. Ik wilde mijn tussentijden niet weten. Mijn ploegleider had de taak om me alleen te melden wanneer ik minder risico moest nemen. Dat deed hij halverwege al. Toen ik over de meet kwam zei hij dat ik al gewonnen had, maar ik zag op tv dat het verschil nog maar drie seconden was. Ik werd kwaad en raakte een beetje in paniek. Maar gelukkig kwam het goed, en nu ben ik alleen nog maar blij.”

Winnaar Giro Tom Dumoulin roze trui Giro d'Italia 2017 voorspellen winnaar wedden wielrennen voorspellen GettyNaast de eindzege van Tom Dumoulin was er nog meer Nederlands succes op de slotdag van de Giro. De dagzege werd namelijk behaald door Jos van Emden. De renner van LottoNL-Jumbo maakte hiermee zijn status als tijdritspecialist meer dan waar.

“Dit is misschien wel mijn grootste kans om een rit te winnen in een grote ronde ooit”, vertelde Van Emden voorafgaand aan de slotrit van de Giro 2017. De 32-jarige Nederlander kwam vroeg op de dag in actie en zette een scherpe tijd neer. Concurrent en landgenoot Dumoulin liet hij zelfs op 15 seconden achter zich.

Nairo Quintana verliest roze trui

Nairo Quintana begon de slotdag van de Giro d’Italia 2017 als roze trui drager, maar was niet opgewassen tegen een sterke Dumoulin. Na afloop stelde de Colombiaan zich sportief op en liet weten niet op te kunnen tegen een renner als de Nederlander.

“Vooraf leek Dumoulin niet de grootste concurrent voor de eindzege. Maar hij heeft het geweldig gedaan. Hij heeft geweldige tijdritten én bergetappes laten zien. Hij heeft deze zege dubbel en dwars verdiend.”

Uitslagen voorspellen wielrennen

Tom Dumoulin maakt ook zeker kans in de Tour de France. De favorieten de volgende grote wielerronde vind je hier: wedden op wielrennen. Een weddenschap afsluiten is leuk, spannend en kan je ook nog een lekkere winst opleveren. Je speelt bij bookmaker 888Sport al met een euro mee!