Woensdag stond het Nederlands kampioenschap tijdrijden op het programma. Het NK speelde zich dit jaar af in Zaltbommel. Het parcours bestond uit twee ronden van 23,7 kilometer. Tom Dumoulin wist dit jaar het NK tijdrijden te winnen. Tijdens de twee rondes door de Bommelerwaard wist niemand in de buurt te komen bij de tijd van de renner van Giant-Shimano. De tweede plaats was dit jaar voor Sebastian Langeveld, derde plek voor Jos van Emden. Tom Dumoulin is de opvolger van Lieuwe Westra. Westra was dit jaar niet aanwezig. Hij vond het NK niet passen in de voorbereiding naar de Tour de France.

Eerste titel voor Tom Dumoulin NK tijdrijden

Het parcours van dit jaar speelde zich af in de Bommelerwaard bij Zaltbommel. De renners vertrokken vanuit Zaltbommel richting Brakel. Bij Brakel was het omkeerpunt. Het parcours werd gekenmerkt door een aantal grote open vlaktes op de heenweg, op de terugweg waren er veel rechte stukken te vinden. Tom Dumoulin wist hier het best mee om te gaan. Tom Dumoulin kwam tijdens zijn tijdrit nog ten val, maar de titel kwam er niet door in gevaar. Al bij het het tussenpunt na 23,7 kilometer zette hij de snelste tijd neer. Deze tijd was snel genoeg om in het tweede deel geen gevaar meer te lopen. Voor Tom Dumoulin is het zijn eerste titel bij de Nederlands kampioenschappen tijdrijden.

Tom Dumoulin heeft ook de definitieve tourselectie gehaald van Giant-Shimano. Giant-Shimano maakte deze selectie woensdag bekend. Het team rond kopman Marcel Kittel zal bestaan uit vijf Nederlanders. Ook de eerste Chinees in de Tour de France is een feit. Cheng Ji zal Marcel Kittel ook moeten helpen naar ritoverwinningen. Volgens Rudi Kemna heeft Giant-Shimano een sterke ploeg die in staat moet zijn een etappe te winnen. Vorig jaar wist Marcel Kittel vier etappes te winnen in de Tour de France. Het team van dit jaar zal bestaan uit: Roy Curvers, John Degenkolb, Dries Devenyns, Tom Dumoulin, Cheng Ji, Marcel Kittel, Koen De Kort, Albert Timmer, Tom Veelers.