Tijdrit Vuelta 2016 – etappe 19. Magnus Cort Nielsen is winnaar geworden van de achttiende etappe in de Vuelta a España. De 23-jarige Deen van Orica was de snelste in de massasprint waarin hij Nikias Arndt en Jean-Pierre Drucker achter zich wist te houden. Vandaag staat de individuele tijdrit op het programma in de Vuelta.

In de top van het klassement verandert er weinig: Nairo Quintana behoudt het rood en zijn voorsprong op Froome en Chaces. Contador pakte één seconde winst en blijft vierde staan. De rit was 201 km lang en voerde van Requena naar Gandia.

Etappe 19 Vuelta tijdrit: parcours 37 km vlak

Voor het eerst in de geschiedenis van de Vuelta a Espana wordt er een tijdrit gereden helemaal aan het einde van de Vuelta waarna er nog slechts twee ritten overblijven naar Madrid. Het parcours dat voor deze tijdrit is uitgezet, is ietwat heuvelachtig maar zonder echt klimwerk en de hoogteverschillen bedragen niet meer dan 200 meter. De start voor de eerste renner in Xàbia is om 13:36 uur en de laatste starter wordt om 17:40 uur aan de finish in Calp verwacht.

Wed op de Vuelta – Voorspel en win bij 888sport – Onderaan meer

Voorsprong Nairo Quintana

Een tijdrit zonder Tom Dumoulin, maar wel met een groepje renners die de top van het klassement bewonen, met een onderling verschil van slechts enkele minuten en die hard om hard zullen strijden om elkaar af te troeven. Nairo Quintana voert dat klassement na achttien etappes aan met een voorsprong van +3:37 op Chris Froome, de nummer twee. Esteban Chaves staat derde op +3:57 en Alberto Contador staat vierde op +4:02 van Quintana. Hoewel ze allen een goede tijdrit kunnen rijden, is geen van hen is echt een specialist. Quintana nog het minste, en om die reden besloot hij in een rit eerder deze week alvast tijd te pakken op met name Chris Froome, maar ook op Contador.

Jonathan Castroviejo favoriet ITT Vuelta

Echte tijdritspecialisten zijn er dus weinig in deze editie van de Ronde van Spanje, met uitzondering van Jonathan Castroviejo (Movistar), die het goed deed op het WK en de Olympische Spelen, en dit vlakke parcours is op zijn lijf geschreven. Zijn ploeggenoot Alejandro Valverde kan normaliter ook een goede tijd rijden, alleen is de vraag of hij na een overvol en zwaar seizoen de souplesse nog heeft.

Chris Froome gaat goede tijdrit rijden

Froome heeft een sterke tijdrit in de benen en hij zal zeker tijd gaan goedmaken op Quintana. Hetzelfde geldt voor Alberto Contador, terwijl Chaves al eens in een eerdere tijdrit liet zien dat ook hij kan meedoen in Calpe om zijn plek op het podium te behouden. Andrew Talanksy die zevende staat, is een van de betere tijdrijders in het peloton en hij wil graag nog wat plaatsjes opschuiven naar boven.

Voorspellingen tijdrit Vuelta

Wedden op wielrennen vandaag? Castroviejo is ook bij bookmaker 888Sport favoriet om de ITT in de Vuelta te winnen, met een notering van 2.05. Froome, die 2.20 noteert, is zijn belangrijkste concurrent. Contador, als derde getipt, noteert 7.50 terwijl Luís León Sánchez 11.00 heeft staan. Talansky noteert 41.00. Quintana noteert 51.00 en Chaves 101.00. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!