Ronde van Italië. Steven Kruijswijk en Bauke Mollema zijn de twee belangrijkste Nederlanders die over anderhalve maand aan de start staan van de Giro d’Italia. Vooral Kruijswijk heeft na zijn prestaties van vorig jaar veel vertrouwen in een goede afloop.

De 29-jarige Nederlander deed tijdens de laatste editie volop mee voor de roze trui, maar door een val spatte zijn droom alsnog uiteen. “Bij andere ploegen zetten ze mijn naam zeker op het lijstje van mannen die bergop mee zullen zijn”, aldus de renner van LottoNL-Jumbo.

Zet in en win! Onderaan meer

Steven Kruijswijk – Giro d’Italia

“In de Giro had ik echt het gevoel dat ik de sterkste en beste bergop was. Dat ik het eigenlijk onder controle had. Ik besef sindsdien dat, als ik er alles voor doe en alles klopt, de roze trui geen droom hoeft te zijn. Dat vertrouwen heb ik samen met de ploeg opgebouwd. Daar hebben we naartoe gewerkt.’’

Naast Kruijswijk zijn er nog vele andere toppers die deelnemen aan de Giro. Toch heeft de Nederlander voldoende vertrouwen dat hij vanaf de eerste week al mee kan doen voor een toppositie in het klassement. “Vorig jaar stond ik na de eerste week van de Giro al in de top 10. Ik kan het dus wel. Het is ook een kwestie van een bepaalde mindset’’, aldus Kruijswijk.

Bauke Mollema blij Ronde van Italië

Mollema is de tweede Nederlandse toprenner die aan de start verschijnt in Italië. De Groninger heeft zich jarenlang moeten focussen op de Tour de France, maar kan zijn pijlen dit jaar richten op een topklassering in de Ronde van Italië.

Deze keuze heeft mede te maken met de komst van Alberto Contador naar Trek-Segafredo. “Als Contador niet was gekomen, had ik waarschijnlijk weer een klassement in de Tour gereden. Al ben ik nu wel blij dat ik in Italië start. Dat geeft me weer nieuwe energie, ook door het andere programma’’, vertelde een zelfverzekerde Mollema.

Ook tijdens de Ronde van Frankrijk, dé wielerronde van het jaar, komt Mollema in actie. Dan zal hij in dienst rijden van Contador, die de kopman is van team Trek-Segafredo en hoopt op een nieuwe gele trui.

Wedden op de Giro 2017

Bookmaker 888Sport tipt Kruijswijk @8.00 als één van de drie topfavorieten voor de eindzege tijdens de Ronde van Italië. In deze top drie zitten ook Nairo Quintana @2.10 en Vicenzo Nibali @6.50. Van Mollema wordt duidelijk minder verwacht. Als hij aan het eind van de koers in het roze rijdt, dan keert de bookmaker 15.00 keer het ingelegde bedrag uit. Lees ook: wedden op wielrennen.