Archie Belluga van UST viert een doelpunt tijdens een herenvoetbaltoernooi van UAAP seizoen 87. –UAAP-FOTO

De Universiteit van Santo Tomas scoorde twee doelpunten in de blessuretijd om de Far Eastern University met 4-2 te verslaan en donderdagavond een deel van de derde plaats te behalen in het UAAP seizoen 87 herenvoetbaltoernooi in het UP Football Stadium.

Archie Belluga schoot de strafschop om de Golden Booters op voorsprong te zetten, 3-2, toen Richard Songalia in botsing kwam met Tamaraws-keeper Jet Fabrigas en een penalty kreeg toegekend.

Artikel gaat verder na deze advertentie

Het doelpunt van rookie Kristien Elopre diep in de extra tijd vormde de kers op de taart voor UST.

“Dank aan de spelers, het is allemaal uitgespeeld, 100%”, aldus assistent-coach Arman Esteban. “Ze wilden vandaag heel graag winnen, vooral nadat de wisselspelers de kansen wisten te creëren en doelpunten om te zetten.

LEES: FEU tassen UAAP Seizoen 85 herenvoetbalkroon

Mel Baylon van FEU kreeg bij het volgende balbezit regelrecht rood voor het raken van John Selarde.

De Gouden Booters kwamen met negen punten op gelijke hoogte met de Tamaraws, maar de ploeg uit Morayta staat voor wat betreft doelsaldo. UST staat met zeven punten voor op de gedeelde vierde plaats De La Salle en University of the East.

Aanvoerder TJ Garciano scoorde op een voorzet van Kyler Escobar in de 66e minuut en bezorgde de Gouden Booters een 2-1 voorsprong.

Al Galario zorgde voor een mooie finish met een assist van Khent Valenzuela voor de gelijkmaker in de 78e minuut voor FEU.

Jan Baito versloeg Ace Amita voor het balbezit en cooly bracht de opener van de 39e minuut tot zinken voor de Gouden Schoeners.

De Tamaraws maakten gelijk toen jarige Karl Absalon in de 52e minuut met een snelle kopbal uiteindelijk één doelpunt scoorde op doelman Jose Abada.

FEU kreeg in de eerste helft verschillende scoringskansen, maar Abada, die het potentiële eerste doelpunt van Absalon in de 15e minuut verijdelde, was er om de paal te beschermen.

Edgar Aban, die dit seizoen vijf doelpunten scoorde voor de Tamaraws, miste zijn tweede wedstrijd op rij vanwege een blessure.

Het volgende voor FEU is een rematch van de finale van vorig seizoen tegen de University of the Philippines op zondag.

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.

Uw abonnement is succesvol verlopen.

Op dezelfde dag zal de laatste wedstrijd van de eerste ronde van UST zijn tegen de toonaangevende Ateneo de Manila University.