14 oktober 2024; Atlanta, Georgië, VS; Philadelphia 76ers-aanvaller Paul George (8) in actie tegen de Atlanta Hawks in het tweede kwartaal in State Farm Arena. Verplichte credits: Brett Davis-Imagn-afbeeldingen

De zorgwekkende linkerknie van Paul George, de ster van de Philadelphia 76ers, was dinsdag ‘goed’, zei coach Nick Nurse.

De verpleegster voegde eraan toe dat de ervaren aanvaller “voorlopig in orde is”, maar nog steeds in afwachting is van verdere beeldresultaten.

George raakte maandagavond geblesseerd tijdens het tweede kwart van de 104-89 overwinning van de 76ers op de gastland Atlanta Hawks.

Hij was in de verdediging en kwam overeen met Atlanta-aanvaller Jalen Johnson, toen hij zijn linkerknie hyperstrekte. Hij viel uit met nog 8:09 te gaan in de eerste helft en keerde nooit meer terug in de wedstrijd, waarbij hij eindigde met acht punten op 3-van-5 schieten vanaf het veld in 12 minuten actie.

George, 34, maakte afgelopen zomer een van de grootste successen in free agency toen hij een vierjarig contract ter waarde van $ 212 miljoen tekende bij de Sixers, nadat hij de voorgaande vijf seizoenen bij de Los Angeles Clippers had doorgebracht.

In 74 wedstrijden (allemaal starts) vorig seizoen scoorde George gemiddeld 22,6 punten, 5,2 rebounds, 3,5 assists en 1,5 steals. Hij werd ook voor de negende keer in zijn carrière uitgeroepen tot All-Star.

George sportcarrièregemiddelden van 20,8 punten, 6,3 rebounds, 3,7 assists en 1,7 steals, en speelde in 867 wedstrijden (819 starts) voor de Indiana Pacers (2010-11 tot 2016-17), Oklahoma City Thunder (2017-18 tot 2018-19) ) en de Clippers (2019-2020 tot 2023-24).

Philadelphia heeft nog twee wedstrijden in het voorseizoen voordat het reguliere seizoen op 23 oktober begint tegen de bezoekende Milwaukee Bucks.