18 oktober 2024; Seattle, Washington, VS; Seattle Reign FC-aanvaller Nerilia Mondesir (30) reikt naar de bal tegen Houston Dash-aanvaller Avery Patterson (30) tijdens de tweede helft op Lumen Field. Verplicht krediet: Stephen Brashear-Imagn-afbeeldingen

Nerilia Mondesir scoorde haar eerste doelpunt in de National Women’s Soccer League in de 65e minuut en leidde gastheer Seattle Reign op een regenachtige vrijdagavond naar een 2-1 overwinning op de Houston Dash.

Olivia Athens scoorde ook voor de Reign (6-14-5, 23 punten), die een verliesreeks van vijf wedstrijden brak en de gelijke stand met Houston brak voor de laatste plaats in de competitie. Seattle-doelman Claudia Dickey maakte drie reddingen.

Barbara Olivieri scoorde uit een strafschop voor de Dash (5-15-5, 20 punten), waarbij doelman Jane Campbell drie stops maakte.

De winnende treffer van Mondesir kwam nadat teamgenoot Ji So-Yun de bal het strafschopgebied in dribbelde. Ji’s schot werd geblokt, maar de bal stuiterde hoog de lucht in en viel op Mondesir bovenaan het zesmetergebied. Ze draaide zich om en plaatste een schot met rechts tussen de benen van de aanvallende Campbell.

De Reign nam in de 22e minuut een 1-0 voorsprong op de 18 meter lange halve volley van Athene in de linkerbovenhoek van het net na een hoekschop. Dat betekende een puntloze reeks van vijf wedstrijden, die terugging op de 3-2 overwinning van Seattle tegen Angel City op 6 september.

De Dash bracht de stand slechts drie minuten later in evenwicht toen Olivieri een penalty in de linkerbenedenhoek van het net plaatste nadat ze werd gestruikeld door Lauren Barnes uit Seattle, net binnen de bovenkant van het 18-metergebied.

De teams deelden de seizoensreeks nadat Houston op 21 september thuis een 1-0 overwinning boekte.