18 oktober 2024; Pittsburgh, Pennsylvania, VS; Carolina Hurricanes-verdediger Jaccob Slavin (74) reikt naar de puck tegen Pittsburgh Penguins-centrum Sidney Crosby (87) tijdens de eerste periode in de PPG Paints Arena. Verplichte credits: Charles LeClaire-Imagn Images

Martin Necas had een doelpunt en een assist toen de Carolina Hurricanes vrijdagavond de score verspreidden in een 4-1 overwinning op het gastland Pittsburgh Penguins.

Jackson Blake, Shayne Gostisbehere en Jack Roslovic scoorden ook voor de Hurricanes in hun eerste wegwedstrijd van het seizoen. Carolina’s eerste geplande uitwedstrijd in de Tampa Bay Lightning op 12 oktober werd uitgesteld vanwege de orkaan Milton. Jesperi Kotkaniemi had twee assists en Frederik Andersen maakte 26 reddingen voor zijn eerste overwinning dit seizoen.

Drew O’Connor scoorde voor de Penguins, terwijl doelman Joel Blomqvist 35 schoten tegenhield. Pittsburgh had 26 schoten op doel, waarvan 15 tijdens de puntloze derde periode, en de winstreak van twee wedstrijden werd verbroken.

De Hurricanes, die in de opener zaten van een wegtraject van zes wedstrijden, scoorden tweemaal op powerplays. Ze hadden vorig seizoen het beste powerplay-percentage op de weg van de NHL (30,8 procent).

O’Connor’s derde doelpunt van het seizoen opende de score met 12:20 in de wedstrijd, maar de Penguins hielden het momentum niet vast.

Slechts 64 seconden later nam Blake, die nu in twee van zijn eerste drie carrièrewedstrijden heeft gescoord, de pass van Eric Robinson over en bekeerde zich vanuit de rechtercirkel. Het was Robinson’s eerste punt bij Carolina na vorig seizoen te hebben doorgebracht bij de Buffalo Sabres en de Columbus Blue Jackets.

Necas scoorde zijn eerste van het seizoen na een powerplay in de tweede periode, waarbij hij een schot vanuit de linkercirkel sloeg na een pass van Seth Jarvis. Gostisberhere sloeg iets meer dan tien minuten later opnieuw toe tijdens de powerplay, wat hem een ​​doelpunt opleverde in twee opeenvolgende wedstrijden.

Roslovic scoorde zijn eerste doelpunt bij de Hurricanes elf minuten na de derde periode. Het kwam voort uit een omzet in Pittsburgh in de neutrale zone, waarbij Carolina snel de andere kant op ging en zich bekeerde.

De Hurricanes doodden drie strafschoppen uit de derde periode. Pittsburgh ging een stuk met een extra schaatser mee met nog meer dan vier minuten te spelen, maar bekeerde zich niet. De Penguins scoorden zes doelpunten in alle drie hun overwinningen dit seizoen.