Identiteitskaart 18207696 © Gerald T. Coli | Dreamstime.com

De veelbelovende rookie van San Jose Sharks, Macklin Celebrini, de gewaardeerde eerste keus in de NHL-draft van 2024, zal nog minstens twee weken afwezig zijn van het ijs vanwege een onderlichaamsblessure.

Mike Grier geeft updates over de hersteltijdlijn van Celebrini

De algemeen directeur van de Sharks, Mike Grier, deelde maandag de herziene hersteltijdlijn voor de 18-jarige aanvaller. Celebrini ligt uit de wedstrijd sinds hij een doelpunt en een assist scoorde in de seizoensopener tegen de St. Louis Blues op 10 oktober.

Celebrini’s opmerkelijke debuutoptreden

In de seizoensopener slaagde Celebrini erin om in slechts 7:01 minuten in de wedstrijd een doelpunt te scoren, wat het op een na snelste doelpunt was dat ooit werd gescoord door een nummer 1-keuze tijdens hun NHL-debuut. Deze indrukwekkende prestatie wordt alleen overtroffen door Mario Lemieux, die in 2:59 minuten in zijn debuutwedstrijd tegen de Pittsburgh Penguins in 1984 een doelpunt scoorde.

Terugkijkend op Celebrini’s hockeycarrière op het college

Voordat Celebrini naar de NHL ging, had hij een indrukwekkende periode aan de Boston University. Tijdens zijn ambtstermijn van een jaar hielp hij de Terriers om de NCAA Frozen Four te bereiken en sloot het seizoen af ​​met een opmerkelijke 64 punten, bestaande uit 32 goals en 32 assists, in slechts 38 wedstrijden. Zijn uitstekende prestaties leidden ertoe dat hij de Hobey Baker Award 2023-2024 ontving.

Deze blessure is een kleine tegenslag voor de jonge ster, maar zowel fans als teamgenoten hebben goede hoop op zijn spoedig herstel en willen hem graag snel weer op het ijs zien.