5 oktober 2024; Evanston, Illinois, VS; Mikail Kamara (6), verdedigingslijnwachter van Indiana Hoosiers, gebaart nadat hij de quarterback van de Northwestern Wildcats heeft ontslagen tijdens de eerste helft in het Lanny en Sharon Martin Stadium. Verplicht krediet: David Banks-Imagn Images

Kurtis Rourke slaagde voor 380 yards en drie touchdowns en Elijah Sarratt kreeg zeven ontvangsten voor 135 yards om nummer 23 Indiana op te krikken naar een 41-24 overwinning tegen gastheer Northwestern op zaterdag in Evanston, Illinois.

Indiana (6-0, 3-0 Big Ten) werd bowl-gerechtigd terwijl ze de eerste 6-0-start van het programma veiligstelde sinds de Hoosiers uit 1967 hun seizoen met 8-0 begonnen.

Na een omzet op downs en trappen op hun eerste twee balbezit, vonden de Hoosiers hun aanvallende groove en scoorden op hun volgende zeven balbezit. Ze hadden de vuurkracht nodig om de Wildcats tegen te houden, die in totaal 336 yards hadden nadat ze er slechts 112 hadden beheerd in een 24-5 nederlaag tegen Washington op 21 september.

Northwestern (2-3, 0-2) verkleinde zaterdag een achterstand van 14 punten in de helft met een voorsprong van 3:13 in het derde kwartaal op de eerste van twee TD-passes van Jack Lausch naar AJ Henning.

De Hoosiers versloegen de Wildcats met 17-7 in het vierde kwartaal en eindigden met een totale aanval van 529 yards.

Indiana opende de score op de 5-yard touchdown run van Justice Ellison met nog 44 seconden te gaan in het eerste kwartaal. Northwestern reageerde met een WL op het daaropvolgende balbezit. Cam Porter, terug in de opstelling nadat hij buitenspel stond met een blessure aan het onderlichaam, scoorde vanaf acht meter afstand en sloot een drive van 10 play en 53 meter af die 6:51 kloktijd in beslag nam.

Hoosiers-startende linebacker Jailin Walker verliet de wedstrijd met een schijnbare blessure aan het bovenlichaam in het tweede kwartaal en keerde niet terug.

Indiana stond bij rust met 17-10 voor. De Hoosiers breidden het voordeel uit naar 24-10 op Rourke’s 13-yard TD pass naar Ke’Shawn Williams met 6:44 te gaan in het derde kwartaal.

Northwestern scoorde 14 van de volgende 17 punten en speelde gelijk binnen 27-24 met 11:19 over.

De Hoosiers bezegelden het resultaat nadat de Wildcats laat in het vierde kwartaal de bal op hun 36 omdraaiden. Rourke raakte Zach Horton voor een TD van 4 yard met 3:28 te spelen.

Lausch was 23 van de 38 voor 243 yards en twee touchdowns voor de Wildcats. Bryce Kirtz had 10 ontvangsten voor 128 yards, terwijl Henning zes vangsten maakte voor 67 yards en twee touchdowns.

Rourke was 25 van de 33 door de lucht. Williams voegde vier ontvangsten toe voor 87 yards. Ellison haastte zich naar 68 yards en Ty Son Lawton voegde 52 meeslepende yards en een TD toe.