19 oktober 2024; Seattle, Washington, VS; Seattle Sounders FC-middenvelder Obed Vargas (18) controleert de bal tegen Portland Timbers-verdediger Finn Surman (20) in de tweede helft op Lumen Field. Verplicht krediet: Joe Nicholson-Imagn Images

Dankzij het doelpunt van Antony in de tweede helft konden de Portland Timbers zaterdagavond een 1-1 gelijkspel boeken tegen gastheer Seattle Sounders.

Yeimar scoorde het enige doelpunt voor Seattle. De Sounders (16-9-9, 57 punten) eindigden als vierde in de Western Conference, terwijl Real Salt Lake derde werd met de overwinning op de Vancouver Whitecaps.

James Pantemis maakte vijf reddingen voor Portland (12-11-11, 47 punten), de nummer 9 van het Westen. De Timbers zullen echter gastheer zijn voor de nummer 8-zaads Whitecaps in de wildcardronde omdat de thuisfaciliteit van Vancouver niet beschikbaar is.

Portland claimde met de gelijkspel de Cascadia Cup, een competitie tussen drie teams tussen de Timbers, Sounders en Vancouver Whitecaps.

Portland won dit seizoen met 2-1-0 van Seattle.

Stefan Frei maakte één redding voor de Sounders. Seattle had een voorsprong van 16-7 in schoten en plaatste zes op doel tegen de twee van Portland.

De Timbers brachten de stand in evenwicht in de 68e minuut toen Evander Antony opzette, die een rechtervoet in de linkerbenedenhoek sloeg. Het doelpunt was de zesde van het seizoen voor Antony.

De assist was de 19e voor Evander, die op gelijke hoogte eindigde met Luciano Acosta van FC Cincinnati voor de voorsprong in de competitie.

De beste kans in de blessuretijd van de tweede helft kwam in de vijfde minuut toen Jonathan Rodriguez ruimte had aan de linkerkant. Maar hij stuurde zijn schot met rechts naast de rechterkant van het net.

Seattle kwam in de 37e minuut op een 1-0 voorsprong uit een hoekschop.

Albert Rusnak schoot de bal richting het strafschopgebied en Yeimar sprong en kopte in de linkerhoek van het net. Het doelpunt was de eerste van het seizoen voor de 16e assist van Yeimar en Rusnak van het seizoen.

The Sounders versloegen Portland in de eerste helft met 6-1.

Seattle kreeg twee solide kansen in een tijdsbestek van drie minuten van de tweede helft. Pantemis maakte in de 59e minuut een uitmuntende redding op de rechtervoet van Jordan Morris en pakte vervolgens de kopbal van Yeimar in de 61e minuut.