21 oktober 2024; Tampa, Florida, VS; Baltimore Ravens quarterback Lamar Jackson (8) loopt met de bal tegen de Tampa Bay Buccaneers in het tweede kwart in het Raymond James Stadium. Verplichte credits: Nathan Ray Seebeck-Imagn Images

Lamar Jackson gooide voor 281 yards met vijf touchdowns en de Baltimore Ravens breidden hun winning streak uit naar vijf wedstrijden met een 41-31 overwinning op de gastland Tampa Bay Buccaneers op maandagavond.

Baltimore wide receiver Rashod Bateman maakte vier vangsten voor een career-high 121 yards en een score. Jackson maakte verbinding op 17 van de 22 passen.

Na een trage start had Ravens running back Derrick Henry laat in het derde kwartaal een run van 81 meter om de vierde touchdown van de Ravens op te zetten. Henry eindigde met 169 yards op 15 carry’s, en hij maakte zijn tweede touchdown-ontvangst van het seizoen.

Na een 10-0 achterstand scoorde Baltimore (5-2) 34 punten op rij. Jackson verbeterde naar 23-1 tegen de NFC – het beste resultaat van een quarterback tegen een tegenstander in de geschiedenis van de NFL.

Ravens tight end Mark Andrews maakte twee touchdown-recepties en heeft er nu 43 in zijn carrière, waarmee hij het vorige franchiserecord van Todd Heap van 41 overtreft.

Buccaneers brede ontvanger Mike Evans ving een touchdownpass van 25 meter in het eerste kwartaal, maar verergerde een hamstringblessure in het tweede kwartaal en werd uitgesloten voor de rest van de wedstrijd. Collega wide receiver Chris Godwin werd met nog minder dan een minuut te spelen van het veld afgevoerd.

Baker Mayfield was 31 van 45 voor 370 yards met drie touchdowns en twee onderscheppingen voor Tampa Bay (4-3). Hij werd drie keer ontslagen.

Tampa Bay tight end Cade Oton ving acht passes voor 100 yards, en Rachaad White ving twee TD-passes.

Baltimore opende een voorsprong van 27-10 op een touchdownpass van 49 meter van Jackson naar Bateman met 7:25 over in het derde kwartaal. Bij het volgende balbezit van de Ravens zorgde de 81-yard gerund door Henry voor een 4-yard scoring pass van Jackson naar Andrews.

Ravens brede ontvanger Zay Flowers kon een achterwaartse pass van Jackson niet aan, die als een onhandige poging werd beschouwd en de Buccaneers herstelden zich. Tampa Bay profiteerde ervan en kwam binnen 34-18 na Mayfield’s 11-yard touchdown pass naar White en een tweepunts conversiepas naar Sterling Shepard met nog 11:24 te gaan.

Henry had echter een run van 33 meter om het momentum te beïnvloeden. Henry ving vervolgens een touchdownpass van 13 meter om de voorsprong op te voeren naar 41-18.

Ravens cornerback Marlon Humphrey had twee onderscheppingen in zijn carrière, maar moest de wedstrijd in het tweede kwart verlaten met een knieblessure en werd uitgesloten.

Tampa Bay running back Bucky Irving had een score van 1 yard en White ving een TD-ontvangst van 23 yard om er een wedstrijd van 10 punten van te maken met nog iets minder dan twee minuten te gaan.

De Ravens eindigden met 508 yards in de aanval, terwijl de Buccaneers 481 yards vergaarden.