In een spannende wedstrijd van week 7 in het Wembley Stadium op 20 oktober 2024 versloegen de Jacksonville Jaguars de New England Patriots met 32-16. Na een vroege achterstand stormden de Jaguars terug met een indrukwekkende stijging in het tweede kwartaal, waardoor ze uiteindelijk een broodnodige overwinning behaalden voor 86.651 fans in Londen.

De Patriots sloegen als eerste toe toen rookie quarterback Drake Maye contact maakte met JaMycal Hasty voor een touchdown van 16 meter, waardoor New England een 7-0 voorsprong kreeg in het eerste kwartaal. Maye voegde een velddoelpunt van 41 meter toe in het tweede kwartaal, waardoor de voorsprong van de Patriots werd uitgebreid naar 10-0.

De Jaguars reageerden echter explosief, te beginnen met een touchdown-pass van 6 meter van Trevor Lawrence naar Brian Thomas Jr., gevolgd door een haastige touchdown van 1 meter van de teruglopende Tank Bigsby. Het momentum van de Jaguars groeide alleen maar toen Parker Washington het publiek in vervoering bracht met een trapreturn-touchdown van 96 meter, waarmee een tweede kwart van 22 punten werd afgesloten dat de Patriots aan het wankelen bracht.

De verdediging van de Jaguars onderdrukte New England in de tweede helft, terwijl Bigsby zijn tweede touchdown van de wedstrijd in het vierde kwartaal toevoegde om de overwinning te bezegelen. Bigsby eindigde met 118 meeslepende yards en twee touchdowns, terwijl Lawrence efficiënt 15 van de 20 passes voltooide voor 193 yards en een touchdown.

Maye had een solide optreden voor de Patriots en gooide voor 276 yards en twee touchdowns, maar het was niet genoeg om de aanvallende vuurkracht en defensieve veerkracht van Jacksonville te overwinnen. Door het gebrek aan een sterk lopend spel en kritische defensieve fouten in New England konden de Jaguars de wedstrijd na rust onder controle houden.

Deze overwinning verbetert het record van Jacksonville naar 2-5, terwijl New England terugvalt naar 1-6, waardoor hun strijd dit seizoen wordt voortgezet.

Toppresteerders:

• Jaguars uit Jacksonville: Tank Bigsby (118 meeslepende werven, 2 TD’s), Trevor Lawrence (193 overgaande werven, 1 TD), Parker Washington (96-yard trap return TD)
  • Patriotten van New England: Drake Maye (276 passerende yards, 2 touchdowns), KJ Osborn (22 yards ontvangende touchdown)

Met deze overwinning willen de Jaguars nu momentum opbouwen richting de tweede helft van het seizoen, terwijl de Patriots zich zullen moeten hergroeperen terwijl ze proberen een moeilijke start van het jaar te redden.