19 oktober 2024; Austin, Texas, VS; Colorado Rapids-aanvaller Jonathan Lewis (7) vecht tegen Austin FC-aanvaller Jon Gallagher (17) om de bal in de eerste helft in het Q2 Stadium. Verplichte credits: Scott Wachter-Imagn Images

Brendan Hines-Ike en Ethan Finlay scoorden twee minuten na elkaar doelpunten in de blessuretijd van de tweede helft toen Austin FC zaterdag van achteren brulde tegen de bezoekende Colorado Rapids met 3-2 in de reguliere seizoensfinale van de teams.

De Rapids (15-14-5, 50 punten) gaan door naar het ‘postseason’ met het zevende reekshoofd in de Western Conference en spelen volgende week bij het als tweede geplaatste Los Angeles FC in de best-of-three eerste ronde.

Austin (11-14-9, 42 punten) zal voor de derde keer in zijn vierjarige bestaan ​​de play-offs missen en zal beginnen aan het proces van het vinden van een nieuwe coach en staf nadat hij Josh Wolff op 6 oktober heeft ontslagen.

De Verde was de hele wedstrijd het dominante team geweest, maar stond achter nadat Omir Fernandez’ strafschopdoelpunt in de 75e minuut Colorado op voorsprong zette. Maar dat leek Austin in een hogere versnelling te duwen, waarbij Finlay de wedstrijd in evenwicht bracht met een kopbal in de 91e minuut en Hines-Ike – die in de 83e minuut als invaller binnenkwam – de winnende score produceerde (ook na een kopbal) in twee minuten. later.

De Verde waren vanaf het begin in de aanval toen Diego Rubio zich in de vijfde minuut een weg naar het strafschopgebied baande voordat hij een overtreding kreeg van Connor Ronan uit Colorado. Dat vormde de weg voor een doelpunt vanaf de stip van Sebastian Driussi, die Rapids-doelman Adam Beaudry versloeg met een schot met rechts in het midden links van het net.

Austin probeerde zijn voorsprong uit te breiden toen Julio Cascante in de 17e minuut een schot op doel maakte dat werd gestopt door Beaudry. De Rapids counterden met hun eerste schot op doel van Calvin Harris, een minuut later, dat werd opgeslokt door Austin-keeper Brad Stuver.

De Rapids braken uiteindelijk door toen Rafael Navarro in de 42e minuut de bal van Driussi vlakbij het middenveld stal en door het midden van het veld brulde voordat hij zijn rechtervoet gebruikte om Stuver in de linkerbenedenhoek te verslaan. Lalas Abubakar kreeg een assist bij de gelijkmaker.

Fernandez maakte vervolgens een overtreding in het strafschopgebied van Jon Gallagher van de Verde en benutte zijn strafschopkans in de 75e minuut om Colorado voor de eerste keer bovenaan te zetten. Maar het zou niet blijven duren.