15 juni 2024; Vancouver, British Columbia, KAN; BC Lions quarterback Vernon Adams Jr (3) maakt een vangbal tijdens de eerste helft tegen de Calgary Stampeders-verdediger Branden Dozier (3) op BC Place. Verplicht krediet: Simon Fearn-Imagn-afbeeldingen

Velen zeggen dat wanneer een coach je vertelt dat hij twee quarterbacks heeft, hij geen quarterbacks heeft.

Maar de BC Lions houden vol dat dit in hun huidige omstandigheden niet het geval is. Ze weten dat ze in Nathan Rourke en Vernon Adams twee spilfiguren hebben die wedstrijden kunnen winnen.

Welke QB1 zal zijn op vrijdagavond wanneer ze de stijgende Hamilton Tiger-Cats verwelkomen in Vancouver voor een cruciale matchup aan het einde van het seizoen, is de vraag.

Het leek erop dat Rourke de baan op slot deed door BC (7-7) naar dominante overwinningen te leiden op de Oost-machten Ottawa en Montreal. Maar een slechte eerste helft op 13 september in een thuisverlies van 33-17 tegen Toronto stuurde Rourke naar de bank voor Adams, die er niet in slaagde de vonk te leveren die coach Rick Campbell zocht.

“Ik heb in teams gezeten waar je twee quarterbacks had en op de lange termijn een voordeel was”, zei Campbell. “Ik heb liever twee hele goede jongens dan nul jongens. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat ik heel goed kan communiceren.”

Degene die vrijdag de foto’s maakt, krijgt de taak een explosieve aanval te activeren die nooit is begonnen tegen Toronto, waarbij hij in totaal slechts 222 yards beheert en een wedstrijd achter West-leider Winnipeg komt te staan.

Ondertussen komt Hamilton (5-9) binnen met een winning streak van drie wedstrijden nadat hij vorige week Toronto met 33-31 versloeg voor de tweede overwinning van de maand op de Argonauts. Het is binnen twee wedstrijden van zijn provinciale rivalen naar de laatste play-offplek in het oosten gekropen met nog vier wedstrijden te gaan.

De Tiger-Cats wonnen toen Marc Liegghio een velddoelpunt van 48 meter in een wervelende wind sloeg naarmate de tijd verstreek, waarmee hij een seizoensoverwinning in Toronto bezegelde.

“Ik denk dat ze een goed gevoel over zichzelf hebben”, zei Hamilton-coach Scott Milanovich over zijn team. “Ze zijn blij met de verbeteringen die we hebben aangebracht. De drie fasen geloven dat de andere kant hun werk gaat doen. Ik vertelde hen dat momentum een ​​krachtige kracht is en op dit moment hebben we het.”

De Lions wonnen de enige ontmoeting van de teams dit seizoen op 7 juli in Hamilton, waarmee ze tijdens de rust een voorsprong van 34-11 hadden op weg naar een overwinning van 44-28.