18 oktober 2024; Provo, Utah, VS; Brigham Young Cougars quarterback Jake Retzlaff (12) loopt voor een eerste nederlaag tegen de Oklahoma State Cowboys tijdens het tweede kwart in het LaVell Edwards Stadium. Verplichte credits: Rob Gray-Imagn-afbeeldingen

Jake Retzlaff raakte Darius Lassiter met een touchdownpass van 35 meter met nog 10 seconden te gaan, terwijl nummer 13 BYU ongeslagen bleef met een 38-35 Big 12 Conference-overwinning op Oklahoma State op vrijdagavond in Provo, Utah.

De Cougars (7-0, 4-0 Big 12) stonden met 35-31 achter met 1:13 over nadat Alan Bowman Brennan Presley raakte voor een score van zes meter. Maar Retzlaff leidde een rit van 75 meter, afgedekt door zijn tweede touchdownpass van de nacht.

Retzlaff was 13 van de 26 en passeerde 218 yards met twee onderscheppingen, waarbij beide mogelijke scoringsdrives in de eerste helft teniet werden gedaan. LJ Martin haastte zich 20 keer voor 120 yards en twee touchdowns, terwijl Lassiter zes ontvangsten in ontvangst nam voor 129 yards.

Bowman, die laat in de eerste helft de geblesseerde starter Garret Rangel verving, was 11-van-19 en passeerde 85 yards met een onderschepping. Ollie Gordon II won 107 yards op 16 carry’s. Ook vond hij drie keer de eindzone (twee keer haastend, één keer ontvangend).

De Cowboys (3-4, 0-4) verloren hun vierde wedstrijd op rij.

De verhaallijn vóór de wedstrijd draaide om de beslissing van Oklahoma State-coach Mike Gundy om Bowman, die uit twee van de afgelopen drie wedstrijden was teruggetrokken, op de bank te zetten ten gunste van Rangel.

De nieuwe starter betrad vrijdag het veld met een 7-0 achterstand, toen BYU door de verdediging van de bezoekers scheurde om aan de wedstrijd te beginnen, waarbij Retzlaff scoorde op een run van vier meter na iets meer dan drie minuten in de wedstrijd. De Cowboys reageerden vijf plays later met Gordons touchdown-run van 50 meter.

Martin gaf BYU een voorsprong van 14-7 met 14:01 over in de eerste helft op een run van 1 meter, één actie nadat Tanner Wall Rangel onderschepte en 47 meter teruggaf. Maar Oklahoma State stuiterde terug, toen Rangel een drive van 10 play leidde die culmineerde in zijn touchdownpass van 17 meter naar Gordon.

Gordons derde score van de eerste helft, een run van 2 meter met nog 32 seconden te gaan, stelde de Cowboys in staat een voorsprong van 21–14 te nemen in de pauze.