28 september 2024; Washington, District van Columbia, VS; DC United-aanvaller Christian Benteke (20) en Columbus Crew-verdediger Steven Moreira (31) strijden in de eerste helft om de bal op Audi Field. Verplichte credits: Geoff Burke-Imagn Images

Christian Benteke scoorde twee doelpunten, waaronder één in de 81e minuut, toen DC United zaterdagavond in Washington met 2-2 gelijk speelde tegen de bezoekende Columbus Crew.

Benteke bereikte de grens van 21 doelpunten voor het seizoen en scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd op aangeven van Gabriel Pirani.

Cucho Hernandez zorgde voor een doelpunt en een assist en Jacen Russell-Rowe scoorde ook, want beide doelpunten voor de Crew kwamen vroeg in de tweede helft minder dan drie minuten na elkaar. Columbus (16-5-9, 57 punten), dat onlangs een zwaar schema heeft doorgemaakt, werd gedwarsboomd in een poging zijn derde wedstrijd op rij te winnen.

DC United (8-13-10, 34 punten) heeft minimaal één punt in vier van de laatste vijf wedstrijden, maar het zal nog steeds een zware klim worden voor het team om het MLS-postseason te bereiken met nog maar drie wedstrijden te gaan.

The Crew scoorde minstens twee doelpunten in hun laatste drie MLS-wedstrijden, maar defensieve mislukkingen bleken kostbaar. Columbus oefende regelmatig druk uit op DC United, maar de thuisploeg kwam op hoekschoppen met 5-3 voor.

De United scoorde als eerste in de 30e minuut op het doel van Benteke in de overgangsfase, waarbij ze een feed kregen van Theodore Ku-DiPietro.

The Crew kwam al vroeg in de tweede helft op gang op het doel van Hernandez. Die werd bijgestaan ​​door Steven Moreira.

Hernandez, die dit seizoen zestien doelpunten maakte, scoorde een doelpunt in drie wedstrijden op rij.

Russell-Rowe scoorde twee van zijn vijf doelpunten dit jaar in de afgelopen maand. Zijn doelpunt in de 57e minuut bezorgde de Crew voor het eerst de leiding.

Benteke scoorde dit seizoen alle drie de DC United-doelpunten tegen Columbus. Begin april kwam hij tot een 1-1 gelijkspel.