De klimtijdrit die gisteren gereden werd is gewonnen door de Colombiaan Rigoberto Urán. Urán was sneller dan zijn concurrenten. Zelfs zoveel sneller dat hij door zijn tijdrit ook de roze trui overnam van Cadel Evans. Cadel Evans begon in zijn roze trui als laatst aan de tijdrit, maar kon zijn trui niet verdedigen. Met een ruime achterstand van ruim anderhalve minuut eindigde de Australiër als derde. Tweede werd Diego Ulissi. Ook hij eindigde op ruim een minuut van Urán. Ook de Nederlanders imponeerden met een zesde en zevende plek.

Om 12.45 vertrok Svein Tuft als eerste renner. De Canadese kampioen tijdrijden kon geen scherpe tijd neerzetten. De eerste scherpe tijd werd neergezet door de Belg Thomas de Gendt. De Gendt reed de 41,9 kilometer lange tijdrit in een tijd van 59,41. De eerste renners moesten de tijdrit afleggen op een nat wegdek. Dit had een vreselijke valpartij van de Zweed Tobias Ludvigsson als gevolg. Ludvigsson reed op een schema van Thomas de Gendt, maar ging te hard door de bocht, viel over de vangrail en viel enkele meters naar beneden. Hij bleef lang op zijn rug liggen en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig heeft Giant-Shimano bekend gemaakt dat de schade blijkt mee te vallen. Er zijn geen breuken of bloedingen gevonden bij de Zweed. Ludvigsson zal morgen niet meer starten.

De klassementsrenners mochten beginnen op droog asfalt. De verassing van de dag kwam op naam van Diego Ulissi. Tweevoudig ritwinnaar verbaasde vriend en vijand door maar liefst 50 seconden onder de tijd van Thomas de Gendt te duiken. Rigoberto Urán klokte tegen die tijd nog de tweede tijd achter Domenico Pozzovivo, maar even later dook de Colombiaan maar liefst 1 minuut en 17 seconden onder de tijd van Diego Ulissi. Met die tijd pakte hij de etappewinst. Cadel Evans startte als laatste, maar kon geen potten breken. De Australiër eindigde wel als derde, maar die tijd was niet goed genoeg om zijn roze trui vast te houden.

De Nederlanders kwamen goed voor de dag tijdens de tijdrit. Vooraf werd iets verwacht van Kelderman en Wout Poels en zij maakten dit waar. Als eerste was Wout Poels aan de beurt. Poels moest rijden op het natte wegdek, maar had daar weinig last van. De Limburger zette goede tijden neer op de tussenpunten en wist dit tot het einde vol te houden. Uiteindelijk werd Poels zesde. Wilco Kelderman startte iets later dan Poels. Kelderman had zijn tijdrit goed ingedeeld en gaf slechts 46 seconden toe op Ulissi. Ook zag hij zijn concurrenten allemaal trager rijden. Kelderman eindigde uiteindelijk op de zevende plek. De Nederlanders pakte flink wat winst op hun concurrenten. Kelderman is geklommen naar een vijfde plek en Poels naar de achtste plek.