Pierre Rolland zal volgend jaar in actie komen tijdens de Tour de France en de Giro. De renner die onder contract staat bij Cannondale-Drapac zal zich echter niet richten op het algemeen klassement. Hij kiest ervoor om zich te focussen op het winnen van etappes.

Pierre Rolland gaat voor etappes

“Ik heb ervoor gekozen om, net als in 2014, de Giro en de Tour te rijden’’, aldus Rolland tegen Francebleu. “Ik zal het volgend jaar echter op een iets andere manier doen. Ik laat het klassement links liggen, want dan ben je verplicht te volgen. Wanneer je voor etappezeges gaat kan je het je veroorloven om een paar rustige dagen te pakken.’’

Aan het begin van dit jaar maakte Rolland de overstap van Team Europcar naar Cannondale-Drapac. Ondanks het feit dat hij geen opvallende prestaties wist neer te zetten, werd zijn contract wel verlengd. “Ik voel me op mijn plaats bij deze ploeg. Ze hebben vertrouwen in me. Het is een groot avontuur en dat loopt goed.”

Van Asbroeck stapt over naar Cannondale-Drapac

Tom van Asbroeck komt met ingang van volgend seizoen uit voor de ploeg Cannondale-Drapac. De 26-jarige Belg verlaat LottoNL-Jumbo en bewandelt hiermee dezelfde weg als zijn kopman Sep Vanmarcke.

Van Asbroeck maakte aan het begin van 2015 voor de eerste keer zijn opwachting in de kleuren van LottoNL-Jumbo. Zijn voornaamste taak was het bijstaan van landgenoot Vanmarcke en deze functie blijft hij dus bekleden bij zijn nieuwe ploeg. Vanmarcke maakte eerder dit jaar al bekend de overstap te maken naar de Amerikaanse wielerploeg van Jonathan Vaughters.

Dit jaar kwam Van Asbroeck niet in actie in de grote drie ronden. Wel maakte hij onder meer zin opwachting tijdens Parijs-Roubaix, waar hij als 25e eindigde in het algemeen klassement. Daarnaast wist hij onder meer ook het bergklassement te winnen tijdens Artic Race of Norway.

Voorspellingen Tour

Wie wint de Tour de France 2017? De favorieten volgens 888sport:

  • Chris Froome @1.65
  • Rojas Quintana @3.50
  • Richie Porte @9.00

Lees ook: wedden op wielrennen. Je krijgt voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!