Parcours Etappe 5 Vuelta 2016. De Ronde van Spanje heeft sinds gisteren in de vorm van Darwin Atapuma een nieuwe klassementsleider. Vandaag staat er met de rit van Viveiro naar Lugo een voornamelijk vlakke etappe op het programma. Slaagt de Belg Gianni Meersman er opnieuw in om een rit te winnen?

Wedden op Vuelta bij 888sport

Calmejane wint vierde etappe Vuelta

De vierde etappe van de Ronde van Spanje is gisteren gewonnen door Lilian Calmejane. De Fransman wist op het juiste moment toe te slaan en bleef zodoende de ruime kopgroep van twintig renners voor. Darwin Atapuma eindigde als tweede en nam de rode leiderstrui over.

Voor Kruijswijk was het ook ditmaal geen goede dag om op terug te kijken. De renner van Lotto-Jumbo verloor opnieuw tijd ten opzichte van zijn concurrenten. ‘’Ik voel me beter dan gisteren’’, aldus Kruijswijk. ‘’Dat is positief. Ik had niet verwacht dat ik nu wel ineens bij de besten zou blijven, maar het ging niet slecht. Als dit zich zo doorzet, kan ik in de loop van de Vuelta het niveau halen dat ik voor ogen had.’’

Vuelta vandaag: Viveiro – Lugo

De vijfde etappe van de Ronde van Spanje brengt de renners van Viveiro naar Lugo. De rit wordt gekenmerkt door veel vlakke wegen, maar bij de finish staat er een kleine klim op het programma. De rit bedraagt in totaal 171,3 kilometer en start om 13.30 uur.

Het eerste stuk van de race speelt zich af op zeeniveau. Vervolgens wordt na 118 kilometer de Puerto de Marco de Alvare bereikt, dit is een klim van de derde categorie. Na de afdaling bevinden de renners zich weer op vlakke wegen. Als aankomstplaats Lugo is bereikt, moeten de renners nog een klim van één kilometer afwerken. Het tweede deel van deze klim is het steilst en dus het meest geschikt voor een aanval.

Wedden op Vuelta etappe 5

Wedden op Wielrennen? Bookmaker 888sport heeft Gianni Meersman @4.25 aangewezen als grote favoriet voor deze etappe in de Vuelta. De 30-jarige Belg heeft zijn favorietenrol voornamelijk te danken aan zijn overwinning in de openingsetappe, waarbij hij in de sprint te sterk was voor Michael Schwarzmann @13.00 en Magnus Cort Nielsen @6.00. Ook vandaag kan er een sprinter toeslaan, al zal hij het wel vol moeten houden met de taaie klim aan het eind van de rit. Outsiders voor de etappe van vandaag zijn Nikias Arndt @6.00 en Niccolo Bonifazio @6.00.