Parcours Etappe 7 Vuelta 2016. De Britse renner Simon Yates was de snelste in de zesde Vuelta-rit. De Brit van Orica-BikeExchange kwam solo over de streep op de Ribeira Sacra. Luis León Sánchez kwam als tweede binnen en Fabio Felline als derde. John Darwin Atapuma behoudt de rode leiderstrui.

Wedden op Vuelta bij 888sport

Simon Yates wint Etappe 6 Vuelta

De zesde rit ging over een lastig heuvelparcours van 163.2 km en het peloton zette er meteen de snelheid in. Er waren meteen al veel ontsnappingspogingen en na zo’n 50 kilometer kwam de eerste succesvolle: een groepje van elf renners sprongen weg, met daarin onder andere Jan Bakelants, Mathias Frank en Omar Fraile.

Aangekomen bij de Alto Alenza, de eerste en enige klim die meetelde voor de bergpunten, ging Fraile er vandoor en bleef lange tijd vooruit rijden. Pas op 19 kilometer voor de streep werd hij bijgehaald. Matthias Frank was de volgende die het probeerde, maar op iets meer dan 3 kilometer voor de eindstreep ging Simon Yates er in zijn eentje overheen en reed solo door naar de eindstreep op de Ribeira Sacra in Luintra.

John Darwin Atapuma (BMC) behoudt de eerste plaats in het algemeen klassement en Alejandro Valverde (Movistar) de tweede op +28 seconden. Chris Froome (Sky) blijft derde op +32 seconden en is zes seconden sneller dan Nairo Quintana (Movistar) die vierde blijft. Robert Gesink is de beste Nederlander in het algemeen klassement. Hij staat op een 57ste plaats, op 21:10 van Atapuma.

Start Etappe 7 Vuelta 2016: Maceda – Puebla de Sanabria, 158.5 km

De Vuelta a España 2016 gaat vandaag van start in het Galicische plaatsje Maceda en rijdt richting de provincie León waar de rit eindigt in Puebla de Sanabria. Het vertrek is om 13.49 uur en de finish wordt rond 17.40 uur verwacht,

De rit voert door het middelgebergte en in Galicië betekent dat heel veel tempowisselingen want er zijn heel veel bergen en afdalingen met heel verschillende hellingspercentages – waarvan er uiteindelijk maar drie meetellen voor het algemeen klassement:

25.3 km – Pto de Allariz.6.8 km klimmen aan 4.4% – Cat. 3
80.5 km – Alto de Fumaces11.2 km klimmen aan 4.3% – Cat. 3
140.0 km – Alto de Padornelo.7 km klimmen aan 3.2% – Cat. 3

Tussensprint bij A Gudina

De tussensprint is wederom heuvelop, bij A Gudiña en er wordt geklokt bij doorkomst op 104 kilometer. De etappe kent meer klimmende dan dalende kilometers, maar vlak voor de streep zit wel een lange afdaling van bijna twintig kilometer als de renners de top van de Padornelo hebben gepasseerd. De laatste vijf kilometers zijn nagenoeg vlak terwijl de laatste 500 meter dan weer een tikje omhoog lopen.

Toch wordt het geen rit voor de sprinters hoewel de kans bestaat dat er een klein groepje is dat tegen elkaar zal rijden om de zege in de zevende Vuelta-rit. Maar de kans dat er een solorijder over de streep komt is ook groot.

De rit van vandaag leent zich opnieuw prima voor avonturen maar is ook een rit waarin een goede afdaler, zoals Valverde of zelfs Chris Froome met de zege kan gaan strijken. Met het oog op de zware bergetappes die in het verschiet liggen, is het alleen niet erg waarschijnlijk dat de klassementsrenners zich in de strijd zullen mengen. Een renner die gaat voor een dagzege, is waarschijnlijker.

Wedden op Vuelta 2016

Wedden op Wielrennen? Gianni Meersman heeft volgens de notering van 4,50 bij 888sport de beste papieren om de zevende Vuelta-rit op zijn palmares bij te schrijven. Fabio Feline noteert 6,50 en Nikias Arndt 13,00. Omdat het zo’n lastig te voorspellen rit is, kun je ook inzetten op een renner die niet als kanshebber wordt genoemd bij 888sport: ‘any other rider’ levert je 10,00 keer je inzet op als je het juist hebt voorspeld.