Parcours etappe 4 Tour de France. Mark Cavendish boekte zijn tweede etappeoverwinning in de Tour door André Greipel op de meet te verslaan. De derde rit in de Tour was een lange, langzame rit van 223 kilometer, die van Granville naar Angers voerde. Peter Sagan behoudt de leiding in het algemeen klassement. Voor vandaag staat weer zo’n saaie, platte rit op de agenda. Maar etappe 4 heeft wel een aankomst in de heuvels.

** Zet in op je favoriet en win! Lees meer: voorspellingen wielrennen **

Parcours etappe 4 Tour de France vandaag

Saumur- Limoges, 237,5 kilometer
Vertrek: 11.10 uur. Aankomst: ± 17.17 uur
Doorkomsten bergklassement:
182 km: Côte de la Maison Neuve (Cat. 4). 1,2 km klim aan 5.6%
Tussensprint: Le Dorat, 170 km, licht hellend.

Net als gisteren, krijgen de renners in de Tour een lange, tamelijk vlakke rit voorgeschoteld. Er zitten enkele heuvels in het parcours, en een daarvan, de Côte de la Maison Neuve wordt meegeteld voor de bergtrui. Het is geen zware klim en daarna wordt er nog doorgeklommen naar de Bonnac La Cote op een minder steile helling. Die laatste col telt niet mee, en ook het laatste stukje van de rit dat iets hellend is, geldt niet als aparte klim.

Voor de klassementsrenners in de Ronde van Frankrijk is de vierde rit opnieuw een rit om de benen te sparen en dus is het woord opnieuw aan de sprinters. Gisteren miste Greipel de zege op een duimbreedte verschil maar vandaag kan hij het goedmaken. Zie onderaan de voorspellingen.

Verslag Tour etappe 3

Voor Mark Cavendish, die ook al de eerste etappe al won, was het zijn 28ste etappezege in de Tour de France. Hij won de sprint van André Greipel met een duimlengte. Bryan Coquard werd derde en Dylan van Baarle was de beste Nederlander met een tiende plaats. De Fransman Armindo Fonseca was de man van de dag door al snel weg te rijden van het peloton. Niemand volgde zijn initiatief en dus reed hij 70 km lang moederziel alleen voorop totdat Thomas Voeckler besloot hem gezelschap te gaan houden. Samen reden ze tot op acht km voor de finish samen op kop voordat het peloton hun bijhaalde en het gewriemel met treintjes voor de sprint begon.

Tom Dumoulin voor kortere etappes in Tour

Tom Dumoulin vond het maar niks zo’n lange, vlakke rit waarin niets gebeurt. Niemand wil echt risico’s nemen door voorop te gaan rijden, en wie dat wel doet wordt toch wel weer ingehaald – en dus doet iedereen het rustig aan. Zijn oplossing: minder lange ritten in de Tour zodat iedereen moet blijven fietsen. Voor Alberto Contador kwam deze wandeletappe wel als een zegen na al zijn valpartijen in de recente dagen.

Peter Sagan vond de etappe ook niets waarin alle renners met ambitie op het einde toch proberen voorin te zitten tussen de sprinters om maar geen seconden te verliezen – met valpartijen, en vooral heel veel bijna-valpartijen, tot gevolg gedurende het laatste stukje. Zijn oplossing: meer van de laatste kilometers neutraliseren zodat klassementsrenners niet mee hoeven in het gedrang om de sprint.

Wedden op wielrennen

Uitslag Tour de France voorspellen? Bookmaker 888Sport noteert 4.50 voor de Duitse beer André Greipel. Voor Cavendish is deze aankomst wat lastiger gezien de lichte hoogteverschillen en hij noteert 8.00. Marcel Kittel (7.00), Bryan Coquard (7.00) en vooral de favoriet voor de ritzege Peter Sagan (3.50) kunnen in zo’n rit als deze veel beter uit de voeten dan de Manxman. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!