Parcours Etappe 2 Tour de France 2016. De eerste etappe van de Tour de France 2016 werd gisteren gewonnen door Mark Cavendish, die in de sprint topfavoriet Marcel Kittel de baas was. Vandaag staat de tweede etappe op het programma, waarin de ‘puncheurs’ de dienst uit gaan maken.

Cavendish pakt eerste gele trui

De eerste etappe van de Tour de France 2016 is gisteren gewonnen door Mark Cavendish. De 31-jarige sprintspecialist pakt hiermee voor het eerste in zijn loopbaan de gele trui. Tijdens de ceremonie was de Britse renner duidelijk geëmotioneerd.

“De Tour is de Tour, dit is de grootste koers van de wereld. Dit doe ik voor mijn team en de mensen in Afrika. Ik ben hier zo blij mee, ik kan het nog steeds niet geloven”, vertelde Cavendish. “Het is mijn eerste gele trui, ik ben er een beetje emotioneel door. We wilden dit zo graag.”

Tour de France vandaag: Saint Lô – Cherbourg

De renners vertrekken zondag vanuit Saint Lô richting Cherbourg. De twee etappe van de Tour de France bedraagt in totaal 183 kilometer en eindigt met een spectaculaire klim. Verwacht wordt dat de eerste renner tussen 17.09 uur en 17.34 uur zal finishen.

In totaal staan er vandaag vier bergen op het programma. Drie zijn er van categorie vier, alleen de laatste is van de derde categorie. De spectaculaire laatste klim van deze etappe heeft een stijgingspercentage van veertien procent, wat betekent dat de kans groot is dat deze dagronde gewonnen gaat worden door een van de ‘puncheurs’. Dit woord staat voor de renners die bergop een vlijmscherpe sprint kunnen produceren.

Ook voor de bolletjestrui, die uitgereikt wordt aan de beste klimmer, zijn er vandaag de nodige punten te verdienen. Wie hier kans op wil maken zal echter wel vroeg van de partij zijn, want de eerste klimmen liggen in het begin van de etappe. De eerste bollentrui werd overigens in ontvangst genomen door Paul Voss.

Wedden op Tour de France

Tour de France voorspellingen. Bookmaker 888Sport heeft Peter Sagan @3.50 aangewezen als grote favoriet voor de dagzege. Ik verwacht echter, gezien het type rit, dat Michael Matthews @6.50 of Greg van Avermaet @7.00 er met de overwinning vandoor gaat. Nederlander Tom Dumoulin @67.00 kan gezien worden als een outsider, maar zijn team heeft al aangegeven dat het klassement van Warren Barguil belangrijker is. Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug!